Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί οι Ελευθεροτέκτονες ίδρυσαν το ελληνικό κράτος στις 18.15 της 3ης Φεβρουαρίου 1830;

Γιατί οι Ελευθεροτέκτονες ίδρυσαν το ελληνικό κράτος στις 18.15 της 3ης Φεβρουαρίου 1830;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθεροτεκτονισμός, Κώστας Λεφάκης,

Ο Κώστας Λεφάκης, αναφερόμενος πριν ένα χρόνο στην ίδρυση του ελληνικού κράτους από τους Ελευθεροτέκτονες, είπε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα, σύμφωνα με την υπογραφή του πρωτοκόλλου στο κοινοβούλιο της Αγγλίας, «γεννήθηκε» στις 3 Φεβρουαρίου του 1830 και όλοι αυτοί οι Ελευθεροτέκτονες που ήτανε οργανωμένοι για να την κάνουν ανεξάρτητη, διάλεξαν και την ώρα της υπογραφής.

»Ήτανε 18.15 το απόγευμα. Όπως και για τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογράψανε την ανεξαρτησία τους στις 02.30 το πρωί, πάλι οι αδελφοί Ελευθεροτέκτονες, που σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος με τον Ουρανό, έχει Σελήνη στους Διδύμους και έχει Ωροσκόπο στην Παρθένο, ο οποίος τι σημαίνει; Υπηρέτης σχεδίων.

»Και, έχει τον Ποσειδώνα και τον Δία στον Αιγόκερω. Πίσω από το Ζώδιο, αυτό που λέμε 12ο. Που τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει υπόγειο πλούτο.

»Μία Αφροδίτη στους Ιχθείς, έναν Άρη στον Τοξότη και τον Κρόνο απέναντι από τον Ήλιο της στον Λέοντα.

»Που σημαίνει ότι έχει συσταθεί ως ελεγχόμενο εργαστήρι θρησκευτικών (Αφροδίτη στους Ιχθείς) και πολιτικοοικονομικών συστημάτων που αλλάζουν και αντικαθίστανται.

»Για να ελέγχουν τον δρόμο του λαθρεμπορίου και ποιοι την υποστήριξαν στη γέννησή της;

»Ο βασιλικός οίκος των Αψβούργων και ο βασιλικός οίκος της Μεγ. Βρετανίας».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο στο Hellenic Astrology Forum 2018, που πραγματοποίησε το Oroskopos.gr.

Η τοιχογραφία με θέμα την Συνθήκη του Λονδίνου που αναγνώριζε τη δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους, δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Γκουγκεμπέργκερ, με τη συμβολή του Χαλμπράιτερ, πάνω σε σέχδιο του Λούντβιχ φον Σβαντχάλερ. Ο Σβαντχάλερ είχε αναλάβει να φιλοτέχνησει τοιχογραφίες των ανακτόρων (σημερινή Βουλή) με αλληγορικά και ιστορικά θέματα της ίδρυσης της νεότερης Ελλάδας. Ο ίδιος δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Δημιούργησε μια σειρά σχεδίων πάνω στα οποία εργάστηκαν καλλιτέχνες και δημιούργησαν τις τοιχογραφίες. Το συγκεκριμένο έργο φέρει την υπογραφή του Γκουγκεμπέργκερ, στο κάτω δεξί μέρος. Η τοιχογραφία βρίσκεται στον νότιο τοίχο της Αίθουσας Ελευθέριου Βενιζέλου και αναπαριστά τους εκπροσώπους των τριών μεγάλων Δυνάμεων να συζητούν σε ένα πολυτελές δωμάτιο, γύρω από ένα τραπέζι. Στο κέντρο του έργου, πάνω στο τραπέζι, απλώνεται ο χάρτης της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα