Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουράνια πόλη εμφανίστηκε πάνω από την Κίνα (βίντεο + φωτο)

Ουράνια πόλη εμφανίστηκε πάνω από την Κίνα (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κίνα, Φάτα Μοργκάνα,

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κινεζικών τηλεοπτικών σταθμών, χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες σε δύο περιοχές της Κίνας είδαν μια τεράστια πόλη να ίπταται στους ουρανούς.

Οι θεατές του φαινομένου, ορισμένοι μάλιστα το βιντεοσκόπησαν, σαγηνεύτηκαν από το θέαμα της ιπτάμενης πόλης με τους ουρανοξύστες να εμφανίζεται μέσα από τα σύννεφα.

China-News Η ιπτάμενη πόλη πάνω από την Κίνα όπως βιντεοσκοπήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Αρχικά χιλιάδες ανέφεραν ότι είδαν μια πόλη φάντασμα να ίπταται πάνω από το Φοσχάν (Foshan) στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (Guangdong) στη νότια Κίνα.

Μερικές ημέρες αργότερα, κάτοικοι της επαρχίας Τσιανσί (Jiangxi), στη νοτιοανατολική Κίνα, ανέφεραν ότι είδαν και εκείνοι το ίδιο.

Ειδικοί στα μετεωρολογικά φαινόμενα είπαν ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη, μια οπτική ψευδαίσθηση που ονομάζεται Φάτα Μοργκάνα.

Η ονομασία Φάτα Μοργκάνα αποτελεί εξιταλισμένη απόδοση του μεσαιωνικού αγγλικού ονόματος Μόργκαν ή Μοργκάνα λε Φέι, της μάγισσας και ετεροθαλούς αδελφής του Βασιλιά Αρθούρου, των θρύλων του κύκλου του Αρθούρου και χρησιμοποιείται στη σικελική παράδοση για να υποδηλώσει ένα ιδιαίτερο είδος διπλού αντικατοπτρισμού, ένα οπτικό φαινόμενο, που οφείλεται σε θερμοκρασιακή αναστροφή, όπου εκεί βρίσκεται το φανταστικό παλάτι της Φάτα Μοργκάνα.

Τα αντικείμενα στον ορίζοντα, όπως νησιά, κρημνοί, πλοία ή παγόβουνα, εμφανίζονται σύνθετα, δηλαδή δύο είδωλα ίδιου αντικειμένου ενωμένα αντίστροφα κατά κορυφή.

Όταν ο καιρός είναι ήπιος, η απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ του ζεστού υπερκείμενου αέρα και του πυκνότερου ψυχρού αέρα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους μπορεί να δράσει ως διαθλαστικός φακός, δημιουργώντας ένα κατακόρυφα αντεστραμμένο είδωλο, επί του οποίου φαίνεται να αιωρείται το απομακρυσμένο ευθύ είδωλο.

Η Φάτα Μοργκάνα παρατηρείται συνήθως τις πρωινές ώρες μετά από μια ψυχρή νύχτα που έχει ως αποτέλεσμα τη διαφυγή θερμότητας δι’ ακτινοβολίας στο διάστημα.

Η πρώτη αναφορά σε “Φάτα μοργκάνα” στα αγγλικά, το 1818, αφορούσε έναν παρόμοιο αντικατοπτρισμό που παρατηρήθηκε στο Στενό της Μεσσίνας, ανάμεσα στην Καλαβρία και τη Σικελία.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις κοιλάδες των ψηλών βουνών, όπως η κοιλάδα Σαν Λούις του Κολοράντο όπου το φαινόμενο μεγεθύνεται εξαιτίας της καμπύλωσης του πυθμένα της κοιλάδας που αντισταθμίζει την καμπυλότητα της Γης.

Παρόμοιο είδος αντικατοπτρισμού έχει παρατηρηθεί επίσης στο Κόλπο Τογιάμα στη δυτική ακτή της Ιαπωνίας καθώς και στις Μεγάλες Λίμνες της Β. Αμερικής. Είναι πιθανό να παρατηρηθεί στις Αρκτικές θάλασσες σε πολύ γαλήνια πρωινά, ή συχνά στις καλυμμένες με πάγο κρηπίδες της Ανταρκτικής.

Η “Φάτα Μοργκάνα” υπάγεται στους ανώτερους αντικατοπτρισμούς (superior mirage), που διακρίνονται από τους πιο συνηθισμένους κατώτερους αντικατοπτρισμούς (inferior mirage), οι οποίοι δημιουργούν την οφθαλμαπάτη μακρινών νερόλακκων στην έρημο και “υγρού οδοστρώματος” στους πολύ ζεστούς δρόμους.

Ωστόσο, οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας δεν πείθονται από την επιστημονική εξήγηση.

Υπάρχουν αναφορές για παρόμοιες εμφανίσεις στην Κίνα και το 2011. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε το πρόσφατο φαινόμενο, με μια ολόκληρη πόλη να “ρέει” στα σύννεφα για πέντε ολόκληρα λεπτά πριν εξαφανιστεί, και επίσης εικόνες από το φαινόμενο του 2011:

Κάποιοι το τραβάνε μακριά το σενάριο συνωμοσίας και λένε ότι οι NASA κάνει πειράματα ολογραμμάτων, ώστε μια ημέρα να μας πείσει ότι δεχόμαστε επίθεση από εξωγήινους ή ότι συνέβη η δευτέρα παρουσία του Χριστού.

Δείτε το βίντεο όπως έπαιξε σε ρεπορτάζ στην κινεζική τηλεόραση:

Σχετικά άρθρα