Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Sun: Εκτός «πράσινης λίστας» τα ελληνικά νησιά – Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν

Sun: Εκτός «πράσινης λίστας» τα ελληνικά νησιά – Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ελληνικά Νησιά, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τουρισμός, Τουρίστες,

Τα ελληνικά νησιά αναμένεται να μείνουν εκτός της «πράσινης» ταξιδιωτικής λίστας της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι έχουν μικρότερο αριθμό κρουσμάτων από ότι οι ηπειρωτικές περιοχές τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun.

Πάντως οι Βρετανοί που θέλουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό θα περιμένουν την επόμενη εβδομάδα να ακούσουν επισήμως σε ποιες χώρες θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, αλλά μόνο λίγες χώρες αναμένεται να μπουν στη σχετική λίστα.

Η κατηγοριοποίηση των χωρών στο νέο κατάλογο που θα δημοσιοποιήσει η Βρετανία βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια:

-το ποσοστό του πληθυσμού της κάθε χώρας που έχει εμβολιαστεί,

-το ποσοστό μολύνσεων,

-τυχόν μεταλλάξεις του κορωνϊού και

-η ικανότητα ιχνηλάτησης κάθε χώρας

Ποιες χώρες θα μπουν αμέσως στην πράσινη λίστα

Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ λίγες χώρες θα μπουν στην πράσινη ζώνη, για την οποία δεν θα απαιτείται καραντίνα, σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή της λίστας που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα.

«Το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία είναι υποψήφιες για την προνομιακή ζώνη, αλλά οι αγαπημένοι προορισμοί στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία απέχουν ακόμη κάποιες εβδομάδες για να εγκριθούν και αναμένεται να τεθούν στην πορτοκαλί ζώνη», σύμφωνα με τη Sun.

Όσοι Βρετανοί αποτολμήσουν να επισκεφθούν χώρες εκτός πράσινης ζώνης θα μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα, ενώ απαιτείται αρνητικό τεστ μετά την επιστροφή και δύο μοριακά τεστ αφού γυρίσουν τη δεύτερη και όγδοη ημέρα.

Η Πορτογαλία είναι ο μοναδικός μεγάλος τουριστικός προορισμός που θα μπορούσε να μπει στην πράσινη λίστα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα έσπευσε για να εμβολιάσει τους κατοίκους των 85 νησιών της έως τον Μάιο, ώστε να διασφαλίσει ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν μόλις αρθεί η απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Νησιά, όπως η Μήλος και η Κύθνος, έχουν εμβολιάσει πάνω από τους μισούς ενήλικες κατοίκους, ποσοστό υπερτριπλάσιο σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, σημειώνει η Sun.

Υπογραμμίζει, επίσης, δήλωση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ότι η Κρήτη είναι ασφαλής προορισμός με πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της να έχει ήδη εμβολιασθεί.

Σχετικά άρθρα