Το «Ξωτικό» κατοικεί σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι στον Τριαντάρο Τήνου που ανακαινίστηκε µε αγάπη και φροντίδα, διατηρώντας την αυθεντική, γραφική του ατµόσφαιρα.
Στην όµορφη βεράντα µε θέα το Αιγαίο, η γαστρονοµία συναντάει τον πολιτισµό και την παράδοση του νησιού.
Με φρέσκα υλικά και έµπνευση από την κουζίνα της Τήνου, η chef Χρύσα Κατάκη δηµιούργησε και ο Δηµήτρης Καλαµπαλίκης µαγειρεύει πεντανόστιµα πιάτα σε αρµονία µε την πλούσια κάβα κρασιών του «Ξωτικού».
Η κουζίνα του είναι δροσερή, ευφάνταστη και οικολογικά υπεύθυνη.
Στηρίζει τους µικρούς παραγωγούς και την αειφορία.
Η κάβα του περιλαµβάνει κρασιά από τον τηνιακό και τον ελληνικό αµπελώνα.
Ανάµεσά τους, σπουδαία κρασιά που προέκυψαν από πειραµατικές προσπάθειες.
Αγαπά την τέχνη και την πνευµατικότητα και το κατώι του φιλοξενεί συχνά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, προβολές, διαλέξεις και παρουσιάσεις.
Ιδεολογία του Ξωτικού είναι η ποιότητα και η ευζωία.
Από τις 10.30 π.µ. µέχρι αργά το βράδυ, το Ξωτικό wine&deli προσφέρει brunch, γεύµα και δείπνο.
Επίσης, cocktails και spirits, καφέ, χυµούς, και σάντουιτς στο bar.
Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ωραία μουσική και την υπέροχη χαλαρωτική αύρα της Τήνου.