Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: Αναζητά ιδέες για την κατασκευή ιπτάμενου αεροπλανοφόρου

Πεντάγωνο: Αναζητά ιδέες για την κατασκευή ιπτάμενου αεροπλανοφόρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πεντάγωνο,

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θέλει να κατασκευάσει ένα ιπτάμενο αεροπλανοφόρο, αν και δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν την ιδέα. Στο Πεντάγωνο, η Υπηρεσία Έρευνας Προϊόντων Άμυνας αναζητά μηχανικούς και ερευνητές από τον ιδιωτικό τομέα για να τους βοηθήσουν στην κατασκευή της ιπτάμενης πολεμικής μηχανής.

Σύμφωνα με ένα Δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε από την Υπηρεσία, αναφέρεται ότι:

Η Υπηρεσία ενδιαφέρεται να εξερευνήσει το κατά πόσο είναι εφικτή η δημιουργία ιπτάμενης πλατφόρμας που θα έχει δυνατότητα εκτόξευσης και η ανάκτησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η Υπηρεσία οραματίζεται ότι ένα τεράστιο αεροσκάφος θα μπορεί να εκτοξεύει και να ανακτά μικρά μη επανδρωμένα συστήματα.

Αναζητούμε πληροφορίες σχετικά με το πόσο εφικτή είναι η ιδέα, με τεχνολογίες για πλατφόρμες, με αρχιτεκτονικά συστήματα, με λειτουργικά συστήματα, με μόντελινγκ και προσομοίωση, με πιθανή επίδειξη πλατφόρμας και με μεταχειρισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χαμηλού κόστους.

Πιθανότατα, αυτός ο τύπος σκάφους θα χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμό αεροσκαφών, εφόσον είναι ακόμα περιορισμένες οι δυνατότητες. Αυτό θα λειτουργεί περίπου με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και τα αεροπλανοφόρα.

Αν ολοκληρωθεί η κατασκευή του ιπτάμενου αεροπλανοφόρου, θα καταστήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πιο καταστροφικά από ό,τι είναι ήδη και θα επιτρέψει στην αμερικανική κυβέρνηση να στέλνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχεδόν παντού.

Η Υπηρεσία αναζητά ιδέες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η προθεσμία για τις προτάσεις είναι μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα