Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα windows «παγώνουν» μεγάλο μέρος της παγκόσμιας υποδομής – Χάος στην Αγγλία

Τα windows «παγώνουν» μεγάλο μέρος της παγκόσμιας υποδομής – Χάος στην Αγγλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CrowdStrike, Microsoft, Διαδίκτυο,

Ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τα Windows έχει θέσει εκτός λειτουργίας μεγάλο μέρος της παγκόσμιας υποδομής.

Πτήσεις έχουν ακινητοποιηθεί και τηλεοπτικά κανάλια έχουν «παγώσει». Τα πάντα, από τράπεζες και εταιρείες πληρωμών έως αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες, αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και τεχνικά προβλήματα. Η Microsoft 365 ανέφερε ότι διερευνά το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ αντιμετωπίζουν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις των πτήσεων λόγω παγκόσμιας βλάβης των συστημάτων πληροφορικής.

Οι υπολογιστές με Windows έχουν απενεργοποιηθεί και έχουν επηρεαστεί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, όπως το Sky News και επιχειρήσεις καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών.

Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, Govia Thameslink, αναφέρει ότι αντιμετωπίζει εκτεταμένα προβλήματα σε όλο το δίκτυό της.

Η ειδικός σε θέματα ιδιωτικότητας δεδομένων από τη δικηγορική εταιρεία Gordons, Lauren Wills-Dixon, δηλώνει στο Sky News:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα την αιτία αυτών των διακοπών, αλλά φαίνεται να συνδέονται με τη Microsoft και την Crowdstrike, κάτι που θα εξηγούσε τις διαταραχές σε διάφορους τομείς και παγκοσμίως.

»Οι διακοπές μπορούν να προκληθούν από διάφορες αιτίες και η Microsoft έχει αναφέρει ένα ¨”τεχνικό ζήτημα” και δεν φαίνεται να συνδέεται με κυβερνοεπίθεση.

»Πιθανώς θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες ώρες, αλλά αυτό δείχνει πόσο εξαρτώμαστε από συγκεκριμένες τεχνολογίες, πόση εμπιστοσύνη τους δίνουν οι οργανισμοί και τις πρακτικές ασφαλείας τους, καθώς και το χάος που μπορεί να προκαλέσει ο χρόνος διακοπής», πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ – Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Σχετικά άρθρα