Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησαν οι απολύσεις εργαζομένων εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ξεκίνησαν οι απολύσεις εργαζομένων εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Εργασία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ομαδικές Απολύσεις, Τεχνητή Νοημοσύνη,

Πολλοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη να εκτοπίσει θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, αλλά ήδη προκαλεί αναταραχή σε έναν κλάδο όπου οι εργαζόμενοι κάποτε φαίνονταν ανίκητοι: την τεχνολογία.

Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός τεχνολογικών εταιρειών έχει αναφέρει την τεχνητή νοημοσύνη ως λόγο για απολύσεις εργαζομένων και επανεξέταση νέων προσλήψεων τους τελευταίους μήνες, καθώς η Silicon Valley αγωνίζεται να προσαρμοστεί στις ταχείες εξελίξεις της τεχνολογίας που αναπτύσσεται στην ίδια της την αυλή.

Η Chegg, μια εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας, γνωστοποίησε σε μια ρυθμιστική κατάθεση τον περασμένο μήνα ότι περικόπτει το 4% του εργατικού δυναμικού της, ή περίπου 80 υπαλλήλους, «για να τοποθετήσει καλύτερα την εταιρεία ώστε να εκτελέσει τη στρατηγική της για την τεχνητή νοημοσύνη και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη, βιώσιμη αξία για τους μαθητές και τους επενδυτές της».

Και στα τέλη Απριλίου, η υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων Dropbox δήλωσε ότι θα περικόψει περίπου το 16% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή περίπου 500 άτομα, επικαλούμενη επίσης την τεχνητή νοημοσύνη.

«Τους τελευταίους μήνες, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει κατακτήσει τη συλλογική φαντασία του κόσμου, επεκτείνοντας τη δυνητική αγορά για την επόμενη γενιά προϊόντων μας που λειτουργούν με Τεχνητή Νοημοσύνη ταχύτερα από ό,τι θα μπορούσε να προβλέψει οποιοσδήποτε από εμάς», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Dropbox, Ντριου Χιούστον (Drew Houston), σε σημείωμα προς το προσωπικό που ανακοίνωσε τις περικοπές θέσεων εργασίας.

«Το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής μας απαιτεί ένα διαφορετικό μείγμα δεξιοτήτων, ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη και στην ανάπτυξη προϊόντων σε πρώιμο στάδιο».

Πηγή: CNN

Σχετικά άρθρα