Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει 3.700 από το Twitter

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει 3.700 από το Twitter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Έλον Μασκ, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στην Twitter, το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter πρόκειται να ενημερώσει το προσωπικό που επηρεάζεται από την απόφαση την Παρασκευή, σύμφωνα τις ίδιες πηγές.

Επιπλέον, ο Μασκ σκοπεύει να θέσει τέλος στην τρέχουσα πολιτική της εταιρεία για εργασία από οπουδήποτε και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο, αν και ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Εσωτερικές επικοινωνίες επί του θέματος, τις οποίες επικαλείται το CNBC, δείχνουν ότι ο Μασκ προτίθεται να συναντηθεί με έναν στενό κύκλο ανθρώπων που τον συμβούλευαν σχετικά με το Twitter για να συζητήσουν τις απολύσεις.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο επενδυτής Ντέηβιντ Σακς της Craft Ventures, ο πρόεδρος της The Boring Company, Στιβ Ντέιβις, μαζί με τον Σαμ Τέλερ και τον Αντόνιο Γκράσιας από την Valor Equity Partners.

Ο Γκράσιας είναι μακροχρόνιος επενδυτής σε άλλες εταιρείες του Μασκ, συμπεριλαμβανομένων των SpaceX και Tesla, και ήταν μέλος του ΔΣ της Tesla.

Σημειώνεται ότι ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε διαψεύσει σε tweet δημοσίευμα των New York Times που έλεγε ότι σχεδίαζε να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου για να αποφύγει τις επιχορηγήσεις μετοχών θα πρέπει να γίνουν εκείνη την ημέρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Reuters είχε αναφέρει βάσει πηγών ότι ο Μασκ σχεδιάζει να περικόψει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του Twitter ως μέρος του πρώτου γύρου απολύσεων στην εταιρεία.

Σχετικά άρθρα