Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλον Μασκ ιδιοκτήτης του Twitter – Απέλυσε τους επικεφαλής του

Ο Έλον Μασκ ιδιοκτήτης του Twitter – Απέλυσε τους επικεφαλής του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Έλον Μασκ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,

Ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε χθες Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά το τέλος της σχοινοτενούς διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Ο Μασκ έπρεπε μέχρι την Παρασκευή να ολοκληρώσει την εξαγορά της Twitter ή να βρεθεί αντιμέτωπος με μια δικαστική διαμάχη με την εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter «το πουλί απελευθερώθηκε», σε μια προφανή αναφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Τον Απρίλιο, η Twitter αποδέχθηκε την πρόταση του Μασκ να εξαγοράσει την εταιρεία.

Ωστόσο, ο Μασκ άρχισε σύντομα να δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις του να τηρήσει τη συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία δεν γνωστοποίησε επαρκώς τον αριθμό των spam και των ψεύτικων λογαριασμών.

Όταν ο Μασκ δήλωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία, η Twitter μήνυσε τον δισεκατομμυριούχο, ισχυριζόμενη ότι «αρνείται να τιμήσει τις υποχρεώσεις του προς την Twitter και τους μετόχους της, επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα».

Στους μήνες που ακολούθησαν, η Twitter και ο Μασκ αντάλλασσαν αιχμές μέσω των δικηγόρων τους, καθώς τα δύο μέρη επρόκειτο να κατευθυνθούν στις δικαστικές αίθουσες για να καθορίσουν την τύχη της εταιρείας και αν θα κατέληγε στα χέρια του επικεφαλής της Tesla.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, ο Μασκ άλλαξε γνώμη και δήλωσε ότι ήθελε να πραγματοποιήσει την εξαγορά της Twitter στην αρχική τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, εάν η εταιρεία αποσύρει την αγωγή της.

Οι δικηγόροι της Twitter δήλωσαν ότι η «πρόταση του CEO της Tesla αποτελεί πρόσκληση για περαιτέρω καθυστέρηση».

Ένας δικαστής του Delaware Chancery Court έκρινε τελικά ότι ο Μασκ είχε προθεσμία μέχρι τις 28 Οκτωβρίου για να κατοχυρώσει τη συμφωνία με το Twitter ή να προσφύγει σε δίκη.

Έλον Μασκ: «Γιατί αγόρασα το Twitter»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να εξαγοράσει το Twitter παρέθεσε με ανάρτησή του ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη Έλον Μασκ.

Όπως αναφέρει στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτησή του και απευθύνεται στους διαφημιστές, ο Έλον Μασκ φιλοδοξεί να γίνει το Twitter μια σύγχρονη «ψηφιακή πλατεία» όπου ο κόσμος θα συζητά ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να καταφεύγει στη βία.

Εξηγεί αναλυτικά το πώς επιθυμεί να αξιοποιήσει τις διαφημίσεις δείχνοντας στους χρήστες του Twitter περιεχόμενο σχετικό με τις ανάγκες τους.

«Είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή ψηφιακή πλατεία, όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Έλον Μασκ αναφέρει:

«Θέλω να σας απευθυνθώ προσωπικά για να μοιραστώ μαζί σας τα κίνητρά μου για την εξαγορά του Twitter.

»Έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες για τον λόγο που εξαγόρασα το Twitter και για τη γνώμη μου για τη διαφήμιση.

»Οι περισσότερες ήταν λανθασμένες.

»Ο λόγος που αγόρασα το Twitter είναι η σημασία του για το μέλλον του πολιτισμού όσον αφορά μια κοινή ψηφιακή πλατεία όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο χωρίς να καταφεύγουμε στη βία.

»Υπάρχει επί του παρόντος μεγάλος κίνδυνος να κάνουν social media στροφή προς την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά και να δημιουργηθεί έτσι περισσότερο μίσος και διχασμός στην κοινωνία μας.

»Ψάχνοντας διακαώς τα κλικ, πολλά από τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχουν δώσει τροφή σε αυτά τα άκρα, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα τους φέρει χρήματα αλλά, έτσι, η ευκαιρία για διάλογο έχει χαθεί.

»Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter.

»Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο.

»Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα.

»Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ.

»Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα.

»Το Twitter προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα κολαστήριο ελεύθερο για όλους, όπου τα πάντα μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες!

»Εκτός από τη συμμόρφωση με τους νόμους της χώρας, η πλατφόρμα μας πρέπει να είναι ζεστή και φιλόξενη για όλους, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή εμπειρία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, όπως μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα, να βλέπετε ταινίες ή να παίζετε βιντεοπαιχνίδια από όλες τις ηλικίες.

»Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι η διαφήμιση, όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να προσφέρει χαρά, ψυχαγωγία και πληροφορίες.

»Μπορεί να παρέχει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν ή ιατρική φροντίδα που δεν ξέρατε καν ότι υπάρχει, αλλά είναι κατάλληλη για εσάς.

»Για να ισχύσει αυτό, είναι σημαντικό να δείξουμε στους χρήστες του Twitter διαφημίσεις που είναι όσο πιο σχετικές γίνεται με τις ανάγκες τους.

»Οι διαφημίσεις χαμηλής σχετικότητας είναι ανεπιθύμητες [σπαμ] αλλά οι διαφημίσεις υψηλής σχετικότητας είναι πραγματικό ωφέλιμο περιεχόμενο!

»Ουσιαστικά, το Twitter θέλει να είναι η πιο σεβαστή πλατφόρμα διαφήμισης στον κόσμο η οποία ενισχύει τη μάρκα σας και μεγαλώνει την επιχείρησή σας.

»Προς όλους που έχουν συνεργαστεί μαζί μας, σας ευχαριστώ. Ας χτίσουμε μαζί κάτι υπέροχο».

Σχετικά άρθρα