Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΕΜΠ ανέπτυξε πλατφόρμα για να «καρφώνουν» οι πολίτες τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα

Το ΕΜΠ ανέπτυξε πλατφόρμα για να «καρφώνουν» οι πολίτες τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

Μια εφαρμογή στην οποία μπορεί κανείς να δηλώσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται παράνομα ένα σταθμευμένο όχημα εξέλιξε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μοναδικό σκοπό την καταγραφή και τη συγκέντρωση δεδομένων σχετικά με την παραβατικότητα στο αστικό, κατά κύριο λόγο, ιστό της χώρας και η μελέτη των επιπτώσεων της παράνομης στάθμευσης.

Η «θέση που σου αξίζει» είναι διαδικτυακός τόπος καταγραφής της παράνομης στάθμευσης, με τη χρήση προσέγγισης πληθοπορισμού (crowdsourcing).

Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας, του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ.

Με τον τρόπο αυτό, θα εντοπιστούν τα σημεία στα οποία σταθμεύουν παράνομα οχήματα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και στην κυκλοφορία και στην ασφάλεια των πεζών και των ήπιων μέσων μετακίνησης.

Μάλιστα η εφαρμογή δίνει το δικαίωμα στον χρήστη να δηλώσει και τον τύπο της παράνομης στάθμευσης επιλέγοντας ανάμεσα σε παραβάσεις που σχετίζονται με την στάθμευση.

Η συλλογή των δεδομένων γίνεται ανώνυμα, αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν έχει πρόθεση να καταδικάσει ενέργειες ή να παραβιάσει προσωπικά δεδομένα.

ΠΗΓΗ: carandmotor.gr

Σχετικά άρθρα