Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέει η μετοχή του Facebook – Χάθηκαν 120 δισ. δολάρια

Καταρρέει η μετοχή του Facebook – Χάθηκαν 120 δισ. δολάρια
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Χρηματιστήριο,

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η μετοχή της Facebook στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον απόηχο των χθεσινοβραδινών οικονομικών μεγεθών του β’ τριμήνου.

Σήμερα η μετοχή του «κολοσσού» καταγράφει «βουτιά» της τάξεως του 20%, με τη χρηματιστηριακή της αξία να περιορίζεται κατά 120 δισ. δολάρια.

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, η αξία της μετοχής κινείται στα επίπεδα των 175 δολαρίων, εξαλείφοντας το σύνολο των μέχρι στιγμής κερδών για το 2018.

Κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής ημέρας, έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 119 εκατ. μετοχές της Facebook, ως απόρροια των οικονομικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου.

Παρά τη βελτίωση της κερδοφορίας, ο ρυθμός αύξησης τόσο των εσόδων όσο και των ενεργών χρηστών επιβραδύνθηκε, εξέλιξη η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα, η Facebook εκτιμά ότι η πτωτική πορεία του ρυθμού ανάπτυξης της κερδοφορίας θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα, επαναφέροντας τις ανησυχίες για το μέλλον της εταιρείας, μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και της διαρροής των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών.

Σχετικά άρθρα