Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

WSJ: Ρώσοι χάκερ παραβίασαν αμερικανικά δίκτυα ηλεκτροδότησης

WSJ: Ρώσοι χάκερ παραβίασαν αμερικανικά δίκτυα ηλεκτροδότησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Χάκερς,

Ρώσοι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε αμερικανικά δίκτυα ηλεκτροδότησης πέρυσι, κάτι που ενδεχομένως να τους έδωσε τη δυνατότητα πρόκλησης μπλακάουτ, σύμφωνα με αξιωματούχους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, που εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εκστρατεία πιθανότατα συνεχίζεται, ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τη WSJ, οι χάκερ, που δρούσαν για μια υποστηριζόμενη από τη ρωσική κυβέρνηση ομάδα που είναι γνωστή ως Dragonfly ή Energetic Bear, στοχοποίησαν «εκατοντάδες θύματα» το 2017, εκτιμούν αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Ασφαλείας.

Οι χάκερ χρησιμοποίησαν συμβατικά εργαλεία όπως spear-phishing emails και επιθέσεις watering-hole, που παραπλανούν τα θύματά τους ώστε να βάζουν τους κωδικούς τους, προκειμένου να αποκτούν οι ίδιοι πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα προμηθευτών – κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει στους χάκερ να υποκλέπτουν διαπιστευτήρια και να αποκτούν πρόσβαση σε δίκτυα, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας αναζητεί στοιχεία που να υποδεικνύουν πως οι Ρώσοι χάκερ επιδιώκουν να αυτοματοποιήσουν τις επιθέσεις τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ ερευνητές που μίλησαν στη WSJ είπαν ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει γίνει στο πλαίσιο προετοιμασιών για μια μεγαλύτερη μελλοντική επίθεση.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον για θέματα κυβερνοασφαλείας, καθώς πρόσφατα ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 12 Ρώσων για το χακάρισμα δικτύων υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος και της Χίλαρι Κλίντον.

Επίσης, συνεχίζει να είναι υπό διερεύνηση από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ ο ρόλος της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, και αν υπήρξε συνέργεια μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας- κάτι που η ρωσική κυβέρνηση και ο Τραμπ αρνούνται.

Σχετικά άρθρα