Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια χώρα θα απαγορεύσει το Facebook για ένα ολόκληρο μήνα – Θα μελετήσει τις επιπτώσεις του

Ποια χώρα θα απαγορεύσει το Facebook για ένα ολόκληρο μήνα – Θα μελετήσει τις επιπτώσεις του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Παπούα Νέα Γουινέα,

Η Παπούα Νέα Γουϊνέα πρόκειται να απαγορεύσει το Facebook για έναν μήνα, ενώ εντοπίζει τα ψεύτικα προφίλ και εξετάζει τις επιπτώσεις που έχει η λειτουργία του κοινωνικού δικτύου στη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, ο υπουργός Επικοινωνίας, Σαμ Μπέισιλ, είπε πως οι χρήστες που ανεβάζουν πορνογραφία και ψευδείς πληροφορίες θα έπρεπε να ταυτοποιηθούν.

Επίσης, άφησε να εννοηθεί πως η χώρα θα μπορούσε να στήσει το δικό της, ανταγωνιστικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook πρόσφατα έγινε στόχος έντονων κριτικών και αποδοκιμασίας λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica, και έχει επικριθεί για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα fake news.

Αν και μόλις το 10% των κατοίκων της Παπούα Νέας Γουϊνέας έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, η χώρα είναι ιδιαίτερα δραστήρια ως προς την επιβολή και τήρηση κανόνων όσον αφορά στο πώς λειτουργούν οι online υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέσα στον ένα μήνα της απαγόρευσης να αναλύσει το πώς χρησιμοποιείται το Facebook και να ασκήσει δίωξη σε όσους παραβιάζουν τον νόμο περί κυβερνοεγκλήματος του 2016.

Όπως είπε ο Μπέισιλ στην Post-Courier, «ο χρόνος θα επιτρέψει τη συλλογή πληροφοριών για την ταυτοποίηση χρηστών που κρύβονται πίσω από fake accounts, χρηστών που ανεβάζουν πορνογραφικές εικόνες, χρηστών που ανεβάζουν ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες».

«Μπορεί επίσης να εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης για πολίτες της Παπούα Νέας Γουϊνέας, για χρήση με αυθεντικά προφίλ» σημείωσε, προσθέτοντας πως «εάν χρειάζεται μπορούμε να συγκεντρώσουμε τους ντόπιους developers εφαρμογών για τη δημιουργία ενός site που είναι πιο αποτελεσματικό για τους κατοίκους της χώρας όσον αφορά στην επικοινωνία τους εντός της χώρας και με το εξωτερικό».

Σχετικά άρθρα