Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλία: Ο άγνωστος ομογενής Γιάννης Ζάκος που τρέλανε την IBM

Αυστραλία: Ο άγνωστος ομογενής Γιάννης Ζάκος που τρέλανε την IBM
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για IBM, Αυστραλία, Γιάννης Ζάκος, Ελληνική Ομογένεια,

H ΙΒΜ αγόρασε έναντι την εταιρεία Cognea του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Ζάκου, εφευρέτη του MyCyberTwin.

Ο ομογενής εφευρέτης και επιστήμονας, που θεωρείται «μάγος της Πληροφορικής» εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από αυτή την εξέλιξη.

H ομογενειακή εφημερίδα NeosKosmos αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του συμπατριώτη μας που διαπρέπει παγκοσμίως

Όπως σημειώνει η Βίβιαν Μόρις ήταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ το 2007, στο πατρικό του, στο Surfers Paradise, όταν προσπαθούσε να της παρουσιάσει το MYCyberTwin, (τον “Άλλο του Εαυτό”, χωρίς να μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία του.

Γνώριζε καλά ότι, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και επιμονή, είχε επιτύχει το θαύμα. “Αυτή είναι μόνο η αρχή” είχε πει μ’ ένα πλατύ χαμόγελο όπου καθρεφτιζόταν η άμετρη ικανοποίησή του, αλλά και η αποφασιστικότητα να προχωρήσει. “Πέτυχες κάτι που ανήκει σ’ όλη την ανθρωπότητα τι προτίθεσαι να κάνεις;” ήταν η πρώτη της ερώτηση.

Με κοίταξε με το βλέμμα του ανθρώπου που έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδιά του, ήταν όμως νωρίς να τα αποκαλύψει.
Θα με αποζημίωνε, όμως, σύντομα και μεθοδικά, κρατώντας με ενήμερη για όλες τις επιτυχίες του, τις συμμετοχές του σε συνέδρια, στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου σύστηνε το MyCyberTwin.

Πριν λίγες μέρες, της έστειλε email με τη μεγάλη είδηση που πραγματικά του άνοιξε την πόρτα στη παγκόσμια σκηνή των θαυμάτων της πληροφορικής.

“Έχω συγκλονιστικά νέα να μοιραστώ μαζί σου. Ξέρω ότι αυτό που θα σου πω θα σ’ ενδιαφέρει πολύ.
Η IBM αγόρασε την εταιρία μας Cognea (MyCyberTwin).
Tα καταφέραμε!

Είμαστε κατενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Μια μικρή, προηγμένης τεχνολογίας εταιρία από την Αυστραλία, να προσπαθεί να κάνει την παρουσία της στην παγκόσμια σκηνή.

Μέσω της ΙΒΜ, γνωρίζω ότι το όραμά μας για την ΑΙ (Artificial Intelligence), θα γίνει πραγματικότητα και θα επηρεάσει την ανθρωπότητα με τόσους πολλούς θαυμάσιους τρόπους.

Ένα νέο κεφάλαιο μόλις ξεκινά…
Σ’ ευχαριστώ για όλο σου το ενδιαφέρον και τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια”.

“Η Cognea επέτυχε να αναπτύξει έναν υπολογιστή επικοινωνιακής τεχνητής νοημοσύνης. Πιστεύουμε ότι η ανακάλυψη αυτή επικεντρώνεται στη δημιουργία βάθους προσωπικότητας, και όταν συνδυάζεται με κατανόηση της προσωπικότητας των χρηστών.

Θα δημιουργεί ένα νέο επίπεδο επικοινωνίας το οποίο θα είναι πολύ πιο μπροστά από τα “ομιλούντα” έξυπνα τηλέφωνα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.Καλωσορίζουμε λοιπόν στην ΙΒΜ τους ιδρυτές της Cognea, Liesl Capper και John Zakos” ανακοίνωσε η IBM.

Σχετικά άρθρα