Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομάδα κρούσης εναντίον της “προπαγάνδας” από το Βιετνάμ με 10.000 διαδικτυακούς “ράμπο”

Ομάδα κρούσης εναντίον της “προπαγάνδας” από το Βιετνάμ με 10.000 διαδικτυακούς “ράμπο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιετνάμ, Διαδίκτυο, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, Νέες Τεχνολογίες,

Οι ένοπλες δυνάμεις του Βιετνάμ έχουν δημιουργήσει μια δύναμη άνω των 10.000 διαδικτυακών λογοκριτών, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το BBC, ηγετικό στέλεχος του βιετναμέζικου στρατού φέρεται να δήλωσε πως οι «κυβερνοδυνάμεις» έχουν αναλάβει την αντιμετώπιση «εσφαλμένων απόψεων» και προπαγάνδας εναντίον του κράτους.

Το Βιετνάμ έχει υψηλά επίπεδα χρήσης των social media, αλλά επίσης φήμη καταστολής της ελευθερίας της έκφρασης: Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί bloggers έχουν φυλακιστεί για δημοσίευση άρθρων τα οποία επέκριναν το κομμουνιστικό καθεστώς- κάτι που οδήγησε σε συγκρίσεις με την Κίνα, αν και το Βιετνάμ παρουσιάζεται πιο πρόθυμο να επιτρέπει σε δυτικές εταιρείες τεχνολογίας να λειτουργούν στην επικράτειά του.

Όπως έχει αναφερθεί, ο υποστράτηγος Νγκουγιέν Τρονγκ Νγκία- αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού τμήματος του στρατού- ανακοίνωσε την ύπαρξη της «Δύναμης 47» σε ομιλία στο Ανόι την ημέρα των Χριστουγέννων, προσθέτοντας πως το 62,7% του πληθυσμού του Βιετνάμ- που ξεπερνά τα 90 εκατ. πολίτες- έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ.

«Ένας τόσο ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης ωφελεί και βλάπτει τη χώρα ταυτόχρονα» είπε.

«Στην αρνητική πλευρά, ο εχθρός εκμεταλλεύεται το Ίντερνετ για να προκαλέσει χάος».

Το 2013 στη χώρα είχε περάσει ένας νόμος που απαγόρευε τη συζήτηση θεμάτων της επικαιρότητας online, επιτάσσοντας η χρήση των social media και των blogs να περιορίζεται στον διαμοιρασμό προσωπικών πληροφοριών.

Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων αγορών του Facebook, με περίπου 52 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον Αύγουστο.

Επίσης, δημοφιλή στη χώρα είναι και το YouTube και το Twitter.

Σχετικά άρθρα