Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τώρα το Facebook μπορεί και να… “ακούει”!

Τώρα το Facebook μπορεί και να… “ακούει”!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook,

Τη δυνατότητα να «ακούει» αποκτά το Facebook, χάρη σε ένα νέο χαρακτηριστικό για την εφαρμογή του για κινητά, το οποίο ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει κατά τη βούλησή του.

Όπως αναφέρει σε πρόσφατη δημοσίευσή του ο Αριέ Σελεκμάν, product manager του Facebook, εάν ο χρήστης ενεργοποιήσει το νέο χαρακτηριστικό, όταν γράφει ένα status update θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο της συσκευής του για να προσδιορίζει ποιο μουσικό κομμάτι παίζει στο υπόβαθρο ή ποια τηλεοπτική σειρά ή ταινία παρακολουθεί.

«Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να μοιραστείτε ότι ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι της Μπιγιονσέ ή ότι παρακολουθείτε την πρεμιέρα της νέας σεζόν του Game of Thrones μπορείτε να το κάνετε γρήγορα και εύκολα, χωρίς να πληκτρολογείτε» επισημαίνει ο Σελεκμάν.

Εάν ο χρήστης ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό, βλέπει ένα εικονίδιο audio να κινείται στην οθόνη όταν γράφει status update. Εάν βρεθεί αντιστοιχία, τότε είναι δυνατή η «επισύναψη» του τραγουδιού, της σειράς ή της ταινίας στη δημοσίευση. Ο χρήστης επιλέγει κανονικά το ποιοι θα μπορούν να το δουν, όπως και με κάθε άλλο post, ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιήσει το νέο χαρακτηριστικό.

Όπως επισημαίνεται, δεν λαμβάνει χώρα αποθήκευση ήχου.

Σε περίπτωση διαμοιρασμού μουσικής, οι φίλοι του χρήστη θα μπορούν να δουν ένα preview 30 δευτερολέπτων του τραγουδιού. Σε περιπτώσεις τηλεοπτικών σειρών, θα επιδεικνύεται η σαιζόν και το επεισόδιο, έτσι ώστε να αποφεύγονται πιθανά «spoilers» σε συζητήσεις.

Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο στις εφαρμογές στο Facebook για Android και iOS στις ΗΠΑ εντός των επόμενων εβδομάδων.

Σχετικά άρθρα