Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μανάβικο χωρίς ταμεία και ουρές από την Amazon

Μανάβικο χωρίς ταμεία και ουρές από την Amazon
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Διαδίκτυο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Σιάτλ,

Το μανάβικο του μέλλοντος εγκαινίασε η διάσημη εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου Amazon.

Το νέο αυτό μανάβικο στο Σιάτλ των δυτικών ΗΠΑ, θα λειτουργεί χωρίς ταμεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ουρές, εισάγοντας με αυτόν τον τρόπο ένα νέο, πρωτοποριακό στοιχείο, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το Amazon Go, το νέο κατάστημα 167 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει ποιά αντικείμενα παίρνουν οι πελάτες από τα ράφια, και στέλνει το λογαριασμό στο λογαριασμό Amazon του κάθε πελάτη εάν δεν τα επιστρέψει στα ράφια.

Το μαγαζί αποτελεί την πιό πρόσφατη προσπάθεια εισόδου στον κλάδο της μαναβικής, μιας από τις μεγαλύτερες αγορές προϊόντων στην οποία δεν έχει μεγάλη εμπειρία ακόμα.

Η εταιρεία ήδη παραδίδει προϊόντα μαναβικής σε σπίτια μέσω της υπηρεσίας της AmazonFresh.

«Αποτελεί μεγάλη αναγνώριση ότι το διαδικτυακό τους μοντέλο δεν είναι επιτυχές για κάθε προϊόν», σχολίασε ο Τζαν Ντόσον της εταιρείας αναλύσεων Jackdaw Research, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους μαγαζιά θα συμπληρώσουν το AmazonFresh.

«Αν υπήρχαν εκατοντάδες τέτοια μαγαζιά στη χώρα, θα αποτελούσε τεράστια απειλή» για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, είπε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, προς το παρόν, το Amazon Go εξυπηρετεί μόνο υπαλλήλους της εταιρείας και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες στον κόσμο γενικότερα στις αρχές του 2017.

Σχετικά άρθρα