Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδριανός: Νέο αθλητικό νομοσχέδιο κατά της οπαδικής βίας

Ανδριανός: Νέο αθλητικό νομοσχέδιο κατά της οπαδικής βίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ανδριανός, ΚΕΔ, Κώστας Κατσούλης, Οπαδική Βία, Χριστόφορος Ζωγράφος,

Την κατάθεση νέου αθλητικού νομοσχεδίου, με έμφαση στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας, εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, από το Ηράκλειο, όπου συμμετείχε στο συνέδριο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Ο κ. Ανδριανός αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα, του θανάτου του Κώστα Κατσούλη μετά τα βίαια επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου- Εθνικού, αλλά και την πρόσφατη βίαιη επίθεση κατά του διαιτητή και αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου.

«Αυτά που συμβαίνουν – η βία, οι εκβιασμοί, οι δολοφονικές επιθέσεις – δεν είναι αθλητισμός. Είναι μια νοσηρή κατάσταση που εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αθλητισμός», τόνισε ο κ. Ανδριανός.

«Την επόμενη εβδομάδα, καταθέτω προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Θα ακολουθήσει ο διάλογος που προβλέπεται. Και όποιος θέλει να προσφέρει ουσιαστικά, θα προσφέρει χωρίς υποκρισία και θα το δείξει με τις θέσεις του, με ειλικρίνεια και γόνιμο διάλογο, έχοντας ως μόνο στόχο και σκοπό το καλό του ποδοσφαίρου. Είναι η ώρα αυτή η απαίτηση ολόκληρης της υγιούς κοινωνίας να ακουστεί και να γίνει πράξη. Είναι η ώρα το τεράστιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας οι υγιείς Έλληνες φίλαθλοι, ανεξάρτητα από πολιτική ταύτιση και άλλες επιμέρους διαφορές, να συνταχθούμε σ’ αυτό τον στόχο» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ωστόσο δεν αποκάλυψε με λεπτομέρειες τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου, αλλά αρκέστηκε σε τρεις παραμέτρους του:

-Θα ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλιτα οι εισηγήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ σε ότι αφορά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ή ακόμη και την αναβολή αγώνων.

-Το δεύτερο σημείο αφορά ένα απολύτως αναγκαίο μέτρο για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας: την εγκατάσταση και λειτουργία καμερών και συνδεδεμένων συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

-Θα υπάρξει ενίσχυση της αθλητικής δικαιοσύνης ώστε οι δικαστικοί λειτουργοί της να μην επιφορτίζονται και με άλλες υποθέσεις μη αθλητικές, για να είναι απερίσπαστοι στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Σχετικά άρθρα