Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 με τον Ολυμπιακό (88-85) και στέλνει τη σειρά στο ΟΑΚΑ για την ανάδειξη του πρωταθλητή

Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 με τον Ολυμπιακό (88-85) και στέλνει τη σειρά στο ΟΑΚΑ για την ανάδειξη του πρωταθλητή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπάσκετ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός,

Στο ΟΑΚΑ (14/6, 21:15) θα κριθεί ο εφετινός πρωταθλητής της Basket League, μετά το break του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, με το οποίο ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 2-2.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 88-85 του Ολυμπιακού, εξαργυρώνοντας το σπουδαίο δεύτερο ημίχρονό τους, όταν και σημείωσαν τη μεγάλη ανατροπή. Ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση από τον Κέντρικ Ναν με 25 πόντους!

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, έχοντας πόντους από τον Γουόκαπ και τον Μιλουτόνοφ για ένα γρήγορο 5-0 που ανάγκασε τον Εργκίν Αταμάν να καλέσει time out στα πρώτα 1:30′.

Μετά από αυτό ο Παναθηναϊκός άλλαξε τρόπο προσέγγισης στο «ερυθρόλευκο» καλάθι, με τον Μήτογλου να κινείται αντίθετα από την μπάλα τελειώνοντας με τον Παπαπέτρου τις φάσεις για να φέρουν τους «πράσινους» σε απόσταση ένος πόντου.

Ο Σλούκας ήρθε στο παρκέ και μάζεψε το «τριφύλλι» οργφανωτικά την στιγμή που ο Ναν δεν είχε βρει καλή επφαή με τον καλάθι.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με προβάδισμα 5 πόντων το δεκάλεπτο με το 22-17.

Στην δεύτερη περίοδο ο Γκριγκόνις ταλαιπώρησε τον Σακίλ ΜακΚίσικ για να μειώσει στους 3 πόντους και το 22-19.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ακολούθησε τις φάσεις που του δόθηκαν και έφερε το ματς στον πόντο.

Ο Κώστας Σλούκας όσο έμενε στο παρκέ είχε τον πρώτο λόγο, καθώς με δικά του τρίποντα ο Παναθηναϊκός προσπέρασε στο σκορ με 24-23.

Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε με τον Γουίλιαμς-Γκος και τον Σακίλ ΜακΚίσικ που ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 30-24, με 6′ λεπτά να απομένουν στο ρολόι.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ξέσπασμα μετά από τα καλάθια των δυο Αμερικανών, με τον Πετρούσεφ να κάνει ότι μπορεί για να απομονωθεί και να τελειώσει υποδειγματικά τις φάσεις, ανεβάζοντας το σκορ στο 39-29 και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει αμυντικές λύσεις για τα τελευταία πέντε λεπτά του δεκαλέπτου.

Ο Γκραντ με τον Μήτογλου έδωσαν ανάσες σκοραρίσματος στο «τριφύλλι», αλλά και πάλι οι παίκτες του Μπαρτζώκη έκαναν τα πάντα σωστά για να κρατήσουν την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και το +8 (42-34).

Το παιχνίδι ξέφυγε από το «phsycality» και βγήκε σε ρεσιτάλ σκοραρίσματος, με τον Λαρεντζάκη να ευστοχεί σε συνεχόμενα τρίποντα, αλλά να βρίσκει ανταγωνισμό στο πρόσωπο των Σλούκα και Ναν, που κατέβασαν την διαφορά στους 6 πόντους και το 47-41.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκλεισαν με μεγαλύτερο προβάδισμα το δεύτερο δεκάλεπτο σε σχέση με το πρώτο, με το +7 (51-44) να είναι αυτό που οδήγησε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια, καθώς ο Τζέριαν Γκραντ ευστόχησε σε ένα απίστευτο σουτ τριών πόντων από το κέντρο.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με την ίδια όρεξη καθώς ο Παναθηναϊκός έπαιξε σκληρή άμυνα στα πρώτα 2 λεπτά την επανέναρξης, με τον Κάνααν να είναι ο πρώτος που έσπασε το «ρόδι» στα 7:45′ πριν την λήξη.

Το 54-48 ήταν αρκετά ρευστό με τους «πράσινους» να φτάνουν την διαφορά στο καλάθι με τον Γκραντ να είναι αυτός που είχε την μπαγκέτα του μαέστρου της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, φτάνοντας το σκορ στο 54-52.

Το «πράσινο» προσπέρασμα ήρθε στο 4 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου με τον Ναν να ευστοχεί σε 4 συνεχόμενους πόντους για 56-54.

Σε καμία περίπτωση το σκοράρισμα δεν θύμισε το πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό να έχει τα ηνία του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός με ένα απίστευτο τρίποντο του Κάνααν έκλεισε το δεκάλεπτο στην ισοπαλία και το 64-64.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ, με τον Ναν να εκτελεί από μέση απόσταση, αλλά ένα φάουλ του Γκραντ εξόργισε τον Εργκίν Αταμάν που δέχθηκε τεχνική ποινή επειδή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με τον Ολυμπιακό να χάνει το προβάδισμα του στο δεύτερο ημίχρονο και το «τριφύλλι» να κρατάει το προβάδισμα, έστω και με έναν πόντο διαφορά.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι είναι δυνατόν για να μεγαλώσουν την διαφορά και το πέτυχαν, με τους Λεσόρ και Ναν να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά έπαιξαν απίστευτες άμυνες για να κρατήσουν την διαφορά.

Το παιχνίδι πήγε στην ρώσικη ρουλέτα, με τον Ναν να αστοχεί σε δυο συνεχόμενες βολές για να δώσει την νίκη στο Παναθηναϊκό.

Ο Γκος πήγε στις βολές αλλά δεν ευστόχησε σε και στις δυο βολές (1/2) και έγινε το 86-84.

Ο Γκραντ ευστόχησε και στις δυο βολές του και έκανε το 88-84, ενώ στην συνέχεια ο Παπανικολάου κέρδισε φάουλ στο τρίποντο για να φέρει το ματς στον πόντο.

Έκανε 1/3 και στο ριμπάουντ δεν κατάφερε να ευστοχήσει και το 88-85 ήταν αυτό που έστειλε την σειρά σε 5ο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 51-44, 64-64, 85-88

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Κάνααν, Γουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου, Μήτρου-Λονγκ, Πίτερς, Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ, Πετρούσεφ, Τανούλης, Λαρεντζάκης, Λούντζης

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Μπαλτσερόφσκι, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Μωραΐτης, Καλαϊτζάκης.

Σχετικά άρθρα