Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια ανάσα από τον τίτλο ο Ολυμπιακός – Έκανε άνετα το 2-0 με τον Παναθηναϊκό (92-86) και πάει για το «σκούπισμα»

Μια ανάσα από τον τίτλο ο Ολυμπιακός – Έκανε άνετα το 2-0 με τον Παναθηναϊκό (92-86) και πάει για το «σκούπισμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπάσκετ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός,

Το ξέσπασμα του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο, χάρισε στους «ερυθρόλευκους» την ώθηση που έψαχναν για να κυριαρχήσουν στο παρκέ επί του Παναθηναϊκού και να φτάσουν στο 2-0 στη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League.

Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 92-86 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και την προσεχή Δευτέρα (10/6) έχουν την ευκαιρία στο ΟΑΚΑ να «σκουπίσουν» τη σειρά, να κλείσουν τη σεζόν με το νταμπλ και να παραμείνουν στον θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του, ενώ ο Κάνααν με 16 ήταν ο παίκτης-κλειδί για τη σημερινή νίκη. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ λίγο έλειψε να κάνει ξανά double double (14π., (ριμπ.), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Λεσόρ με 21 πόντους, Ναν με 13 και 12 πρόσθεσε ο Σλούκας.

Εντυπωσιακό παιχνίδι από πλευράς παραγωγικότητας το πρώτο πεντάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη τρία τρίποντα με τους Παπαπέτρου, Σλούκα και Ερνανγκόμεθ, ενώ ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τους Μιλουτίνοφ και Πίτερς. Το 13-12 δεν έλεγε πολλά, όμως φαινόταν πως ο ΠΑΟ ήταν περισσότερο διαβασμένος στην επίθεση και πάσαραν γρήγορα οι ψηλοί του.

Ο Σέρβος ψηλός των Πειραιωτών έκανε καλή δουλειά σε επίθεση και ριμπάουντ, όμως χωρίς την παρουσία του στο ζωγραφιστό, ο Παπαπέτρου έπιασε δουλειά στο χαμηλό πόστ.

Η είσοδος του Ουίλιαμς Γκος άλλαξε την επίθεση του Ολυμπιακού, την έκανε πιο απρόβλεπτη, όμως δύο τρίποντα του Σλούκα, έγραψα το 21-24 της πρώτης περιόδου.

Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό στη δεύτερο περίοδο, με τον Γκραντ να κυνηγάει παντού τον Ουίλιαμς Γκος, να τον αναγκάζει σε δύο σερί λάθη, όμως ο Αμερικανός είχε ρυθμό και σκόραρε με βολές.

Ο Ολυμπιακός με τον Μακίσικ, προσπάθησε να επιτεθεί κάθετα, όμως αυτό το πλάνο δεν πήγε μακριά, ενώ και ο Πετρούσεφ δεν τροφοδοτήθηκε, όσο θα έπρεπε.

Ο Γκριγκόνις με δύσκολο τρίποντο από τη γωνία έκανε το 28-34, με το τριφύλλι να έχει 5/9 από την περιφέρεια.

Ο Μακίσικ απάντησε με ένα εκτός ισορροπίας σουτ κι αυτό ανέβασε την αυτοπεποίθηση των ερυθρολεύκων, που είδαν τον Γκος να ευστοχεί από τα οχτώ μέτρα και το 34-36 (17′), ανάγκασε τον Αταμάν να καλέσει τάιμ-άουτ.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε το αγαπημένο του παιχνίδι, με την κίνηση χωρίς τη μπάλα, ο Σλούκας διάβασε άριστα το παιχνίδι του Γκριγκόνις και το 38-39 του πρώτου ημιχρόνου, άφηνε όλα τα σενάρια ανοιχτά.

Ο Ναν ξεκίνησε δυναμικά το τρίτο δεκάλεπτο με τέσσερις συνεχόμενους πόντους, ενώ και ο Παπανικολάου με γκολ-φάουλ, έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό.

Ο Ναν ξεκίνησε δυναμικά το τρίτο δεκάλεπτο με τέσσερις συνεχόμενους πόντους, ενώ και ο Παπανικολάου με γκολ-φάουλ, έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό. Μάλιστα όταν αφυπνίστηκε ο Κάνααν κι ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντο, το ΣΕΦ πήρε φωτιά και για πρώτη φορά βρέθηκε στο συν εφτά ο πρωταθλητής Ελλάδος (50-43).

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε ατομικό μπάσκετ, όλα τα περίμεναν από τον Ναν, όμως όσο η διαφορά δεν μεγάλωνε το ματς παιζόταν στα ίσα (54-46).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε το χέρι της από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός, χωρίς τον Σλούκα στο παρκέ, ήταν ακέφαλος και το 60-46 στο 25ο λεπτό, έδινε στους γηπεδούχους μεγάλο αβαντάζ για το 2-0 στη σειρά.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης με ένα δικό τους 7-0 σερί, έριξαν τη διαφορά, χάρη στην ηρεμία του Σλούκα και την καλή άμυνα του Τζέριαν Γκραντ.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν έχουν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, ο Γκος τροφοδοτούσε συνέχεια τον Μιλουτίνοφ, που με αντίπαλο τον Μήτογλου ήταν κυριαρχικός, είτε με βολές, είτε με καρφώματα.

Το 74-62 δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, που με γκολ φάουλ των Γκριγκόνις και Λεσόρ μείωσε σε 74-67, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, ο Παναθηναϊκός με τα φάουλ και το 76-70, κρατούσε άπαντες σε αγωνία.

To ματς ήταν εκπληκτικό, αφού αμφότερες οι ομάδες σκόραραν, παρά την κρισιμότητα, όμως ο Ολυμπιακός κρατούσε σφιχτά το προβάδισμα των έξι πόντων (82-76.).

Τελικά οι Πειραιώτες δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, ήταν εύστοχοι στις βολές και το 92-86, τους μετατρέπει αυτόματα σε μεγάλο φαβορί για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 38-39, 62-55, 92-86

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1 τρίποντο, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Κάναν 16 (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/1 βολή), Παπανικολάου 11 (1/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς 15 (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/7 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μιλουτίνοβ 17 (4/5 δίποντα, 9/11 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 19 (4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ασίστ), Λαρεντζάκης, Πετρούσεβ 7 (3/3 δίποντα), ΜακΚίσικ 4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 12 (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ασίστ, 3 λάθη), Παπαπετρου 6 (1), Ν 13 (5/9 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 5 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 11 (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης, Γκραντ 10 (2), Λεσόρ 21 (9/10 δίποντα, 3/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 λάθη), Γκριγκόνις 9 (2), Μήτογλου 2

Σχετικά άρθρα