Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

UEFA: Τσουχτερά πρόστιμα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

UEFA: Τσουχτερά πρόστιμα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ποδόσφαιρο, Πρόστιμα,

Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA σε διπλή συνεδρίασή της στις 24 και 25 Ιανουαρίου, εκδίκασε όλες τις ανοικτές πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την 5η και 6η αγωνιστική στις φάσεις των ομίλων σε Champions League, Europa League και Europa Conference League.

Τα μαντάτα δεν ήταν καλά για τις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στις διοργανώσεις της, καθώς Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δέχθηκαν «τσουχτερά» πρόστιμα για τις παραβάσεις που διαπίστωσαν οι παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στους αγώνες τους.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με 10.000 ευρώ για φθορές των οπαδών του στο γήπεδο της Βιγιαρεάλ (φάση των ομίλων στο Europa League), με ενημέρωση πως θα πρέπει να υπάρξει απευθείας επικοινωνία με την ισπανική ομάδα «…για την κάλυψη των ζημιών» και με συνολικό πρόστιμο 73.625 ευρώ για τον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα για τα εξής περιστατικά:

Μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες: 22.000 ευρώ

Χρήση δείκτη λέιζερ: 22.000 ευρώ

Ρίψη αντικειμένων: 5.875 ευρώ

Άναμμα πυροτεχνημάτων: 13.750 ευρώ

Πανό με πολιτικό περιεχόμενο: 10.000 ευρώ

Για τον αγώνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τιμωρήθηκε και η ισραηλινή ομάδα για τη συμπεριφορά των οπαδών της στη Θύρα 6, για άναμμα πυροτεχνημάτων (26.250 ευρώ) και ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδας (8.000 ευρώ).

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της φετινής ευρωπαϊκής περιόδου τους οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν από τα πειθαρχικά όργανα της UEFA με 9 πρόστιμα και συνολικά 464.500 ευρώ.

Αναφορικά με την ΑΕΚ, η υπόθεση που εξετάστηκε ήταν ο τελευταίος αγώνας της Ένωσης με αντίπαλο τον Άγιαξ, στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» για τους ομίλους του Europa League, στις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν για τη χρήση λέιζερ με 16.000 ευρώ και για επεισόδια των οπαδών τους με 25.000 ευρώ, ενώ υπήρξε επίσημη προειδοποίηση για τη συμπεριφορά εκδρομέων φίλων της ΑΕΚ.

Ως προς τον ΠΑΟΚ, για τον εντός έδρας αγώνα με την Ελσίνκι στους ομίλους του Conference League (14 Δεκεμβρίου 20223) στη μακεδονική ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 ευρώ για μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, 7.500 ευρώ για ρίψη αντικειμένων και 2.750 ευρώ για άναμμα βεγγαλικών.

Σχετικά άρθρα