Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Euroleague: Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Ldlc Arena 85-73 τη Βιλερμπάν

Euroleague: Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Ldlc Arena 85-73 τη Βιλερμπάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroleague, Μπάσκετ, Ολυμπιακός,

Ο Ολυμπιακός πήρε στην «Ldlc Arena» το τρίτο εφετινό «διπλό» του στη Euroleague, καθώς επικράτησαν με 85-73 της ουραγού Βιλερμπάν, για την 16η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην όγδοη διαδοχική ήττα τους και 14η στο σύνολο.

Στο 8-8 ανέβηκαν οι Πειραιώτες (5-4 εντός και 3-4 εκτός έδρας), που θα συνεχίσουν μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας καθώς θα αντιμετωπίσουν την Άλμπα στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα.

Ο Άλεκ Πίτερς στην πρώτη, ο Σακίλ ΜακΚίσικ στη δεύτερη, ο Αϊζέια Κάναν στην τρίτη έκαναν πράγματα και θαύματα στο σκοράρισμα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βλέπει τους Μπραζντέικις, Πετρούσεβ, Μιλουτίνοβ χαμηλά, αλλά την ομάδα του να έχει συνέπεια, καλές αντιδράσεις και αποφασιστικότητα.

Ο Μουστάφα Φαλ έκανε τα πάντα με 2 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 8 μπλοκ σε 34 λεπτά.

Στο 2-14 έπεσαν οι Γάλλοι (0-8 εντός και 2-6 εκτός έδρας), που δεν είχαν τον Νάντο ντε Κολό στη σύνθεσή τους και βρέθηκαν απέναντι σε μια ομάδα που μπήκε στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια.

Ο Τιμοτέ Λουγουαγού-Καμπαρό ήταν σπουδαίος στο πρώτο μέρος πριν χαθεί στο δεύτερο, οι Πάρις Λι, Μάικ Σκοτ, Ζοφρέ Λοβέρν είχαν τις στιγμές τους, συνολικά όμως η ASVEL δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό που πήρε το ματς και κέρδισε χρόνο.

Στη πρώτη περίοδο η Βιλερμπάν πήγε το παιχνίδι στην επαφή και στη ταχύτητα, ακολουθώντας τους ερυθρόλευκους σε όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου.

Με τις επιλογές των Κάναν και Παπανικολάου να χτίζουν μια διαφορά πίσω από τα 6.75, ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ 25-18.

Στη δεύτερη περίοδο οι Γάλλοι έπαιξαν πιο σκληρά στην άμυνα στα πρώτα λεπτά, έχοντας τα χέρια τους σε κάθε μπάλα για να περιορίσουν το παιχνίδι των Πειραιωτών.

Εκεί όμως φάνηκε το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς η πολυφωνία του Ολυμπιακού στη Λυών και το κρυφό χαρτί που ακούει στο όνομα Σακίλ ΜακΚίσικ, έδωσε αέρα πόντων στην ομάδα του.

Με 13 πόντους από εκείνον και άλλους οκτώ του Άλεκ Πίτερς, οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια με +12 και 49-37, με το σύνολο του Ποτσέκο να μην έχει καμία απάντηση, καθώς η άμυνα τους είχε πολλά πρόβλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κράτησε την διαφορά του και την έχτισε σε γερές βάσεις.

Με την έλλειψη του Νάντο Ντε Κολό, οι Γάλλοι δεν είχαν τρομερές λύσεις στο σκοράρισμα, όπως και στην δημιουργία.

Ο Κάναν μπήκε ξανά στο παρκέ, εκτελώντας πίσω από την γραμμή των 6.75 ανεβάζοντας την διαφορά ακόμα και στους 18.

Οι παίκτες της Βιλερμπάν την επανέφεραν στα επίπεδα του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως να τη φέρουν σε μονοψήφια επίπεδα.

To σκορ έκλεισε στο 71-57 με τους ερυθρόλευκους να κάνουν μια μεστή εμφάνιση, όπως μας είχαν συνηθίσει πριν τις συνεχόμενες ήττες.

Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από αυτό που μπορούσε.

Κρατούσε το δικό του τέμπο, οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο καλάθι με τον Φαλ να τους περιορίζει.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασαν στη νίκη με το σκορ να κλείνει στο 85-73, επαναφέροντας τους στην ισορροπία της Euroleague, με 8 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 37-49, 57-71, 73-85

Βιλερμπάν (Ποτσέκο): Φαλ, Λάβενιε, Λάιτι, Λουβαβού-Καμπαρό, Λι, Νταλό, Εγκμπούνου, Τζάκσον, Κάουντι, Εντιαγέ, Σκοτ, Γιάκοβ

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Κάναν, Φάληρο, Παπανικολάου, Πίτερς, Γουόκαπ, Μπραζντέικις, Λαρετζάκης, ΜακΚίσικ, Μιλουτίνοφ, Σίκμα, Πετρούσεφ, Γουίλιαμς-Γκος

Σχετικά άρθρα