Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για ΟΑΚΑ: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης»

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για ΟΑΚΑ: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γιάννης Βρούτσης, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ΟΑΚΑ | Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τοποθετήθηκε για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να διακόψει μέχρι νεωτέρας κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητας στο Ολυμπιακό Στάδιο του ΟΑΚΑ και στο Ποδηλατοδρόμιο, λόγω του θέματος με τη στατικότητα των στεγάστρων.

Η ΕΟΕ συμφωνεί με την απόφαση του κ. Βρούτση, επισημαίνοντας ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει και να συντηρούνται όταν δημιουργούνται, υπογραμμίζοντας ότι προέχει η ασφάλεια όλων και ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, εφόσον αυτές απαιτηθούν.

Η θέση της ΕΟΕ:

«Πάγια θέση της είναι, ότι εκτός από την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα και για τη συντήρησή τους προκειμένου να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να φιλοξενούν με ασφάλεια τους αθλητές και τις αθλήτριες.

»Παράλληλα να εξοπλίζονται με σύγχρονο εξοπλισμό ανάλογα με τις απαιτήσεις και την εξέλιξη του κάθε αθλήματος.

»Συμφωνεί με την απόφαση του Υπουργού Αθλητισμού, καθώς προέχει η ασφάλεια των αθλητών, των αθλουμένων, των φιλάθλων και των εργαζομένων στους χώρους και για κανένα λόγο ή σκοπό δεν πρέπει να διακινδυνεύεται.

»Ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι μελέτες για τη στατικότητα των κατασκευών Καλατράβα, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι εργασίες αποκατάστασης –σε περίπτωση που απαιτούνται– για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του ΟΑΚΑ.

»Επισημαίνει ότι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ήταν και παραμένει η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού και έτσι πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για τους χιλιάδες αθλητές και αθλούμενους που το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση».

Σχετικά άρθρα