Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμάμης της Πόλης: Οι βολεϊμπολίστριες της Εθνικής Τουρκίας είναι άπιστες και «χαράμ»

Ιμάμης της Πόλης: Οι βολεϊμπολίστριες της Εθνικής Τουρκίας είναι άπιστες και «χαράμ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλεϊ, Ιμάμης, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Μουσουλμάνοι, Τουρκία,

Ένας Τούρκος ιμάμης που εργάζεται στο τζαμί Elhaç Timurtaş στη γειτονιά Eminönü* της Κωνσταντινούπολης έχει βάλει στο στόχαστρο την τουρκική εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών, γνωστή ως Sultans of the Net, η οποία πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες της χώρας με το να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Σε ένα βίντεο που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιμάμης εθεάθη να λέει κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος ότι «Οι Σουλτάνες του Διχτυού είναι άπιστες, είναι αμαρτία να τις παρακολουθείς και να τις χειροκροτείς. Αυτές οι γυναίκες καταστρέφουν το Ισλάμ».

«Δεν σου άρεσε ο έξυπνος, ευκίνητος και ηθικός αθλητής;» ρώτησε ο ιμάμης, αναφερόμενος στη διάσημη παρατήρηση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

«Έτσι λειτουργεί η ηθική; Θα μπορούσε να είναι δυνατή μια τέτοια ανοησία; Sultans of the Net… Τώρα γίνονται σουλτάνοι. Δεν υπάρχει τέτοια ανοησία.

»Έτσι σιγά σιγά μειώνεται η θρησκεία και η πίστη εξαφανίζεται (μεταξύ των ανθρώπων).

»Επικροτείς τα χαραμ [απαγορευμένα]. Τι ωραία. Υπάρχουν ποδοσφαιρίστριες που φορούν μαντίλα», πρόσθεσε ο ιμάμης.

Η τουρκική εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών το 2023.

Ισλαμιστές και φιλοκυβερνητικά πρόσωπα επιτίθενται στις παίκτριες της ομάδας για τα ρούχα τους και για τη σεξουαλική ταυτότητα ορισμένων κοριτσιών.

*Στη ανατολικορωμαϊκή (βυζαντινή) περίοδο, η σύγχρονη περιοχή του Eminönü περιλάμβανε τις συνοικίες Νεόριον (από το λιμάνι που βρίσκεται εκεί), Ακρόπολη, Κυνέγειο, Αρκαδιανές, Χορμίσδου, Αμαντίου, Καινοπόλεως/Καινόπολη («Νέα Πόλη»), τα Κανικλείου, τα Ναρσού, τα Καισαρίου, Αρτοπωλεία (οι «φούρνοι»), Αργυροπρατεία (οι «ασημοπωλητές»), Χαλκοπρατεία (οι «πωλητές χαλκού»), τα Ολυμπρίου, Κωνσταντινιάνα, τα Αμαστριανά, Ευγενίου, Περασίνμα, (προβλήτας από όπου απέπλεε το πλοίο για τον Γαλατά), Ζεύγμα, Σταυρίον, Βλάγκα, Επτάσκαλον.

Σχετικά άρθρα