Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτη γκάφα της ΕΠΟ: «Aπέκλεισε» με το Γιβραλτάρ 4 διεθνείς χωρίς να είναι τιμωρημένοι

Απίστευτη γκάφα της ΕΠΟ: «Aπέκλεισε» με το Γιβραλτάρ 4 διεθνείς χωρίς να είναι τιμωρημένοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Ελλάδος, ΕΠΟ | Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Ποδόσφαιρο,

Μέγα-φιάσκο από την ΕΠΟ, που επηρεάζει τον προγραμματισμό της Εθνικής Ομάδας για τα επόμενα παιχνίδια της προκριματικής σειράς του EURO 2024.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) απέκλεισε από τον αγώνα της Εθνικής μας με το Γιβραλτάρ τους Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Μάνταλο και Σιώπη γιατί θεώρησε λανθασμένα πως ήταν τιμωρημένοι για τον συγκεκριμένο αγώνα απ’ την στιγμή που αντίκρισαν δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς με την Ολλανδία.

Με βάση τα όσα θεώρησαν οι ιθύνοντες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οι συγκεκριμένοι τέσσερις παίκτες δεν είχαν… δικαίωμα να παίξουν στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ και γι’ αυτό έμειναν εκτός, με τον Γκουστάβο Πογέτ να καλεί τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο για να καλύψει ένα απ’ τα «κενά» που (θεωρητικά) είχαν δημιουργηθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε ωστόσο, διότι ο κανονισμός της UEFA είναι ξεκάθαρος και τονίζει πως ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα προκριματικά του EURO 2024 τιμωρείται με μία αγωνιστική, εφόσον συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες.

Συγκεκριμένα στους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας ως προς τα προκριματικά του EURO, αναφέρεται στο άρθρο 54.02 a της παραγράφου «Disciplinary Law and Procedures»:

«Σε περίπτωση επανειλημμένων προειδοποιήσεων με κίτρινη κάρτα:

»Στην προκριματική φάση, οι παίκτες και οι αξιωματούχοι της ομάδας τιμωρούνται με απουσία για τον επόμενο αγώνα μετά από τρεις προειδοποιήσεις, καθώς και μετά την πέμπτη και κάθε επόμενη προειδοποίηση».

Το πρόβλημα είναι πλέον… διπλό για τη συνέχεια και δη τους προκριματικούς αγώνες του Οκτωβρίου, διότι οι συγκεκριμένοι τέσσερις ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας δεν εξέτισαν στο συγκεκριμένο ματς με το Γιβραλτάρ κι αν τιμωρηθούν με κίτρινη κάρτα στο αμέσως επόμενο ματς με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, τότε θα συμπληρώσουν απαγορευτικό αριθμό καρτών (3) και θα λείψουν απ’ το καθοριστικό εντός έδρας παιχνίδι της Ελλάδας με την Ολλανδία.

Σχετικά άρθρα