Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίλτος Τεντόγλου: «Μπορώ να κάνω 8,40 όποτε θέλω» – Προσβολή για όλους η ακύρωσή μου

Μίλτος Τεντόγλου: «Μπορώ να κάνω 8,40 όποτε θέλω» – Προσβολή για όλους η ακύρωσή μου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλληνες Ολυμπιονίκες, Μίλτος Τεντόγλου,

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέτρεψε στην Αθήνα μετά το μίτινγκ στο Λιεβέν (Γαλλία), που έφερε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να κάνει μια μυθική εμφάνιση σημειώνοντας (με αποκορύφωμα το 8,41μ.) τις τέσσερις σερί κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο για το 2023!

Όπως ήταν φυσικό, οι πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκε κατά την επιστροφή του αφορούσαν την ακύρωση (από την World Athletics) του άλματος στα 8,40μ. που είχε σημειώσει στο Τορούν της Πολωνίας, λόγω των… παπουτσιών που φορούσε.

«Είμαι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να κάνω 8,40 όποτε θέλω, όπως το είπα.

»Και παραπάνω μπορούσα, απλά σταμάτησα τον αγώνα μου στο 8,41, ήταν Ο.Κ.

»Ένα εκατοστό πάνω, ήταν ειρωνικό», είπε ο Τεντόγλου.

Και πρόσθεσε: «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως.

»Καλά, οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ αστεία όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους».

Όσο για το αν «ένα παπούτσι κάνει τον καλό αθλητή»;

«Προφανώς αυτό ισχύει γι΄ αυτό τους κοροϊδεύουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα που κάνουν».

Και ο Τεντόγλου συμπλήρωσε: «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ’ όλα.

»Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν ο.κ. και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση».

Ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής του πρωταθλητή, αποκάλυψε ότι πρότεινε να βγουν σε δημοπρασία τα… περιβόητα παπούτσια και τα έσοδα να διατεθούν για τα παιδιά στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό που έφερε ατελείωτο πένθος και χάος στη γείτονα χώρα.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», υπογράμμισε ο Πομάσκι.

Σχετικά άρθρα