Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάφα Φέτελ: Θέλησε να στηρίξει την Ουκρανία, αλλά… αναγνώρισε και το «ψευδοκράτος»

Γκάφα Φέτελ: Θέλησε να στηρίξει την Ουκρανία, αλλά… αναγνώρισε και το «ψευδοκράτος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Ουκρανία, Ρωσία, Φόρμουλα 1,

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, ο πάντα ευαίσθητος σε κοινωνικά θέματα οδηγός της «Φόρμουλα 1» Σεμπάστιαν Φέτελ θέλησε να ευαισθητοποιήσει με το κράνος του στις δοκιμές του Μπαχρέιν, το οποίο έχει αντιπολεμικό χαρακτήρα, αλλά έκανε γκάφα.

Έτσι στο κράνος του, ο Γερμανός πιλότος της F1 είχε μεγάλη και σε περίοπτη θέση τη σημαία της Ουκρανίας και στην περόμετρο του όλες τις σημαίες των εθνών του κόσμου.

Ανάμεσά τους, όμως, βρισκόταν κι αυτή του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου.

Αυτό σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Κυπριακή και την Ελληνική Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ), που έστειλαν επιστολές στη FIA και τον οδηγό προσωπικά για την αφαίρεση της σημαίας.

Ο εκπρόσωπος της Aston Martin λίγο αργότερα, σύμφωαν με το ΑΜΠΕ, επιβεβαίωσε ότι αφαιρέθηκε η σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του Γερμανού πιλότου.

Ολόκληρη η επιστολή της ΟΜΑΕ:

Αγαπητέ Σεμπαστιάν,

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι αποφάσισες σε μια κίνηση συμβολισμού να εμφανίζονται στο κράνος σου όλες οι σημαίες των κρατών οι οποίες είναι ενάντιες στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τη χαρά όμως αυτή διαδέχθηκε η πικρία μας, αφού ανάμεσα στα κράτη που παρουσιάζονται, εμφανίζεται η σημαία της κατεχόμενης από την Τουρκία, Βόρειας Κύπρου.

Ενός ψευδοκράτους που κατέχει η Τουρκία από το 1974 μετά από εισβολή και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος ή Παγκόσμιο Οργανισμό πλην της Τουρκίας. Μια ιστορία κατοχής περιοχών ενός ανεξάρτητου κράτους εδώ και 50 χρόνια. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λόγω της αναγνωρισιμότητάς σου παγκοσμίως, όλη αυτή η κατάσταση, αποκτά ένα μεγάλο ειδικό βάρος.

Σε παρακαλούμε θερμά και περιμένουμε να κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να αφαιρέσεις τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος σου.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα θίξεις Κυπρίους και Έλληνες ζωντανούς και νεκρούς, παράλληλα με τη δίκαιη υποστήριξή σου σε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Σε ευχαριστούμε για την προσοχή σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μιχελακάκης

Πρόεδρος ΟΜΑΕ.

Σχετικά άρθρα