Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΠΑΟΚ απειλεί με «εφιάλτη» – Ο Ολυμπιακός κατηγορεί τον Σαββίδη – Όλοι «βαράνε» Αυγενάκη

Ο ΠΑΟΚ απειλεί με «εφιάλτη» – Ο Ολυμπιακός κατηγορεί τον Σαββίδη – Όλοι «βαράνε» Αυγενάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιβάν Σαββίδης, Λευτέρης Αυγενάκης, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ποδόσφαιρο,

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για υποβιβασμό του «Δικεφάλου του Βορρά» και της Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι με 4 ψήφους υπέρ και 1 κατά τα μέλη της ΕΕΑ αποφάνθηκαν ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν παραβιάσει τα όσα προβλέπει ο νόμος για την πολυϊδιοκτησία (ο πρώτος) και το μετοχολόγιο μιας ΠΑΕ (η δεύτερη), ενώ με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά εισηγούνται την αποβολή τους από το πρωτάθλημα, ήτοι τον υποβιβασμό τους στην δεύτερη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (Super League 2).

Στην ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας ότι αυτός είναι «που κηλιδώνει την ιστορία του ΠΑΟΚ και τον έχει φέρει σε αυτή την τραγική θέση».

«Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πρακτικές που ακολούθησε και ακολουθεί στην επιχειρηματική του διαδρομή, γνωστές σε όλους, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έγινε ιδιοκτήτης του ιστορικού ΠΑΟΚ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία εκτοξεύει βέλη και κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης για λογαριασμό της Κυβέρνησης, φοβούμενος το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη, ζήτησε ουσιαστικά από τους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο, μεταβαλλόμενος ο ίδιος σε δικαστή, επιχειρώντας να ακυρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας Επιτροπής (4-1), χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης».

Τι δήλωσε ο Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με τη «βόμβα» που «πυροδότησε» η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού.

»Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Αυτός που κηλιδώνει την ιστορία του ΠΑΟΚ και τον έχει φέρει σε αυτή την τραγική θέση λέγεται Ιβάν Σαββίδης.

»Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πρακτικές που ακολούθησε και ακολουθεί στην επιχειρηματική του διαδρομή, γνωστές σε όλους, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έγινε ιδιοκτήτης του ιστορικού ΠΑΟΚ.

»Ο κ. Σαββίδης πιστεύει ότι με χρήματα μπορεί να αγοράζει ΠΑΕ της Super League και με αυτό τον τρόπο να κερδίζει το πρωτάθλημα, παίζοντας φιλικά παιχνίδια μαζί τους… (όπως γίνεται με την Ξάνθη) και απαιτεί ενώ αυτό τιμωρείται για τους άλλους ιδιοκτήτες με υποβιβασμό, αυτός να παραμένει ατιμώρητος.

»Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης για λογαριασμό της Κυβέρνησης, φοβούμενος το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη, ζήτησε ουσιαστικά από τους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο, μεταβαλλόμενος ο ίδιος σε δικαστή, επιχειρώντας να ακυρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας Επιτροπής (4-1), χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

»Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει με νηφαλιότητα τη δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πολυϊδιοκτησία και την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».

ΠΑΟΚ: Το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης

Σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη «βόμβα» που «πυροδότησε» η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του «Δικεφάλου του Βορρά» και της Ξάνθης με ψήφους 3-2.

Με ανακοίνωσή της η ομάδα της Θεσσαλονίκης απαιτεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την άμεση απομάκρυνση του υφυπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζει «εντολοδόχο του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου.

»Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

»Της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.

»Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του.

»Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.

»Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο.

»Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο.

»Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!».

Σχετικά άρθρα