Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Euroleague: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 90-80

Euroleague: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 90-80
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroleague, Μπαρτσελόνα, Μπάσκετ, Ολυμπιακός,

Με εξαίρεση την 2η περίοδο, όταν προσπέρασε και με +5 μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας την ήττα με 90-80, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague.

O Nίκολα Μίροτιτς έκανε «θραύση» σε πόντους και ριμπάουντ (21π., 15ρ.) αξιοποιώντας την απουσία του «πύργου» του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ που έμεινε στην Αθήνα.

Καταλυτικοί ήταν και οι Κάιλ Κούριτς (18π.), Άνταμ Χανγκά (14π.), Μάλκολμ Ντιλέινι (11π.) και Κόρεϊ Χίγκινς (9π.) για τους Καταλανούς.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς και 13η στο σύνολο, ενώ η ομάδα του Πειραιά υπέστη μια δεύτερη διαδοχική ήττα, μετά από αυτήν στο Βελιγράδι, από τον Ερυθρό Αστέρα και 10η στο σύνολο.

Ο Παπανικολάου (14π.) και ο Βεζένκοφ (14π.), δύο παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο παρελθόν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δυσαρεστήσουν την πρώην ομάδα τους, κυρίως στη δεύτερη περίοδο, που ήταν και η μοναδική με θετικό πρόσημο για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Το επιμέρους σκορ 29-19 της Μπαρτσελόνα στην 3η περίοδο προσγείωσε απότομα τους «ερυθρόλευκους». Διψήφιοι αποδείχτηκαν και οι Ουίλι Ριντ (15π.) και Ογκάστιν Ρούμπιτ (10π.).

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν πήρε αρκετό χρόνο από τον Κεστούτις Κεμζούρα, αγωνίστηκε μόνο 12:23΄΄ σημειώνοντας 2 πόντους και έτσι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο που ήταν παρών δεν έγινε αυτόπτης μάρτυρας της κατάρριψης του ρεκόρ του, όπως περίμενε, μέσα στο «σπίτι του».

Ο Σπανούλης χρειάζεται 10 πόντους ακόμη για να περάσει τον “ La Bomba” και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague, κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πετύχει στο ΣΕΦ, απέναντι στη Φενερμπαχτσέ και κόντρα στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την Πέμπτη (2/1, 21:00).

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80

Σχετικά άρθρα