Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός με όπλο την άμυνα ισοπέδωσε την Εφές (86-70)

Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός με όπλο την άμυνα ισοπέδωσε την Εφές (86-70)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολού Εφές, Ευρωλίγκα, Μπάσκετ, Παναθηναϊκός,

Ο Παναθηναϊκός «άφησε πίσω» την ήττα από την Χίμκι και με πολύ καλό μπάσκετ επιβλήθηκε της περσινής φιναλίστ του τελικού, Αναντολού Εφές, με 86-70 στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» έφτασαν τις 3 νίκες σε 6 αγώνες στη διοργάνωση κι έχουν την ευκαιρία να τις κάνουν 5, καθώς ακολουθούν άλλα δύο εντός έδρας ματς, με Βαλένθια και Άλμπα Βερολίνου.

Η πολύ καλή άμυνα των «πρασίνων», κυρίως στο δεύτερο μέρος και η αλλαγή ρυθμού που τους έδωσε ο Ράις, αλλά και ο Παπαπέτρου, ήταν τα «κλειδιά» της νίκης για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Αμερικανός έδωσε «ανάσες» στον «διπλό» σε έναν ακόμη αγώνα, Νικ Καλάθη, πέτυχε καθοριστικά καλάθια, όπως και ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος «σκέπασε» το καλάθι και πρόσφερε πολλές λύσεις στην επίθεση.

Ο Ράις με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ο Παπαπέτρου πέτυχε άλλους 14, ενώ «διφήφιος ήταν και ο Παπαγιάννης (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Σταθερές αξίες γι΄ άλλη μια φορά ήταν οι Τζίμερ Φριντέτ (11π., με 3 τρίποντα) και Νικ Καλάθης (11π., 10ασ.).

Εξαιρετικά διαβασμένο το «τριφύλλι», δεν επέτρεψε στους Τούρκους να κάνουν το παιχνίδι τους, αν εξαιρέσουμε ένα κακό πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο.

Ο Σέιν Λάρκιν πάλευε μόνος του για να κρατήσει μέσα στο ματς τους Τούρκους, ως ένα βαθμό τα κατάφερε, αλλά όταν ήρθαν από τον πάγκο οι Ράις και Παπαγιάννης, τα πάντα άλλαξαν.

Ο Αμερικανός γκαρντ, πάντως, τελείωσε το ματς με 28 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 42-38, 63-54, 86-70.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Τόμας 9 (5 ριμπ.), Ράις 18 (3/4 τρ.), Παπαγιάννης 10 (7 ριμπ.), Παπαπέτρου 14, Βουγιούκας 2, Τζόνσον 7 (7 ριμπ.), Μπράουν, Φριντέτ 11, Καλάθης 11 (10 ασίστ), Γουάιλι, Μήτογλου, Μπέντιλ 4

Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 28 (4/6 τρ.), Μπομπουά, Σίνγκλετον 13 (11 ριμπ.), Μπαλμπάι, Γκετσίν, Σανλί, Πλάις 2, Μίσιτς 6, Άντερσον, Πίτερς 2, Ντάνστον 8, Σιμόν 11 (6 ριμπ.)

Σχετικά άρθρα