Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Ισόπαλος με Τότεναμ ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα των ομίλων

Τσάμπιονς Λιγκ: Ισόπαλος με Τότεναμ ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα των ομίλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο, Τσάμπιονς Λιγκ,

Απέναντι στην φιναλίστ του περασμένου τελικού του Champions League, Τότεναμ, ο Ολυμπιακός όχι απλά στάθηκε «όρθιος», αλλά απέδειξε ότι η παρουσία του στην εφετινή διοργάνωση μόνο τυχαία δεν είναι.

Παρότι βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 30΄, η ελληνική ομάδα ισοφάρισε και με το τελικό 2-2, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου στο Καραϊσκάκη, έκανε ένα πολύ καλό κι ελπιδοφόρο ξεκίνημα που του επιτρέπει να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός άριστα στημένος από τον Πέδρο Μαρτίνς στον αγωνιστικό χώρο, όχι απλά «κοίταξε στα μάτια» την σπουδαία αντίπαλό του, αλλά ήταν αυτός που κυριάρχησε και που αδικείται με βάση την εικόνα του ματς από το τελικό σκορ.

Μεγάλο ματς από τον Ποντένσε, που αναστάτωσε πολλές φορές την άμυνα των Λονδρέζων, ο Βαλμπουενά με την εμπειρία του είχε ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή έκαναν και οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε.

Τυχερή στάθηκε η ομάδα του Ποκετίνο, καθώς… από το πουθενά και χωρίς να έχει «πατήσει» στην περιοχή του Σα βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και προς στιγμή έδειξε ότι θα είχε ένα εύκολο βράδυ.

Ίσως και να πίστεψαν οι παίκτες της ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει μετά το γκολ του Μόουρα, ωστόσο, «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο».

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο 45λεπτο, ήταν ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο, ο «νόμος του ποδοσφαίρου» επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά.

Η ομάδα που μέχρι το 26ο λεπτό δεν είχε ούτε μία τελική στο ματς, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που είχαν δοκάρι με τον Γκερέρο κι άλλες δύο πολύ καλές στιγμές με τον Ποντένσε, κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Από το… πουθενά η Τότεναμ πήρε σοβαρό προβάδισμα νίκης, ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και πριν κλείσει το ημίχρονο μείωσαν με τον Ποντένσε σε 1-2 δίδοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος.

Από τα πρώτα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν τους αντιπάλους τους, έκλεβαν τη μπάλα κι έβγαιναν ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Ποντένσε κύριο εκφραστή.

Ο Πορτογάλος σε δύο φάσεις στα πρώτα 15 λεπτά βρέθηκε στην περιοχή του Λιορίς, αλλά τα τελειώματά του δεν ήταν καλά.

Στο 18΄ από την εξαιρετική σέντρα του Τσιμίκα, ο Γκερέρο σημάδεψε με σουτ τη ρίζα της δεξιάς δοκού και στην επαναφορά το βολέ του Γκιλιέρμε έφυγε άουτ.

Η «άφαντη» μέχρι το 25΄ Τότεναμ κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να προηγηθεί.

Μία φορά κατάφερε να ξεφύγει ο Κέιν στην περιοχή και ο Μεριά τον ανέτρεψε με τον Ρόκι να δίνει το καθαρό πέναλτι.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας σημάδεψε σωστά κι άνοιξε το σκορ (1-0) στο 26΄.

Τέσσερα λεπτά μετά σε νέα αντεπίθεση των φιναλίστ του περασμένου Champions League, ο Λούκας Μόουρα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με γωνιακό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Σα και να «γράψει» το 2-0.

Για περίπου 5 λεπτά οι παίκτες του Μαρτίνς έδειξαν να χάνουν τη συνοχή τους, ωστόσο, συνήλθαν γρήγορα και με τον Ποντένσε έφτασαν στο γκολ, στο 44ο λεπτό (1-2).

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει στο β΄ μέρος και τα κατάφερε πάρα πολύ γρήγορα.

Όπως έγινε με τον Κέιν στο 26΄, έτσι και με τον Βαλμπουενά στο 53΄, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γάλλος (2-2).

Η ανατροπή του σκηνικού έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους, που οργανώθηκαν καλύτερα στη μεσαία γραμμή και περίνεναν την ευκαιρία για να «χτυπήσουν».

Δεν τα κατάφεραν, όμως, καθώς μετά το 70΄ έδειξαν σημάδια κούρασης από την υπερπροσπάθεια, ωστόσο, πήραν αυτό που ήθελαν.

Σχετικά άρθρα