Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι τρέχει με Τσιτσιπά; Η δήλωση που προκαλεί προβληματισμό

Τι τρέχει με Τσιτσιπά; Η δήλωση που προκαλεί προβληματισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Στέφανος Τσιτσιπάς, Τένις,

Ιδιαίτερα προβληματισμένος, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα με 6-4, 6-7(5), 7-6(7), 7-5 από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, που είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του US Open, δεν δίστασε να παραδεχθεί πως έχει χάσει την έμπνευσή του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά νευρικός, αποκάλεσε «παράξενο» τον διαιτητή στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Γάλλος διαιτητής Νταμπέν Ντουμουσό τον κάλεσε να επιστρέψει προκειμένου να συνεχίσει το παιχνίδι στο τελικό σετ, ενώ το σκορ ήταν 4-3, την στιγμή που ο Έλληνας πρωταθλητής μιλούσε με τον προπονητή του.

«Είστε ο χειρότερος, για κάποιο λόγο, έχετε κάτι εναντίον μου, δεν ξέρω τι.

»Ίσως γιατί είστε Γάλλοι πιθανότατα και είστε όλοι…περίεργοι, παράξενοι είστε όλοι περίεργοι», φώναξε ο Τσιτσιπάς.

«Δώστε μου προειδοποίηση, δεν με νοιάζει, δώστε μου προειδοποίηση, δώστε μου προειδοποίηση, ναι, δώστε μου προειδοποίηση, δεν με νοιάζει», πρόσθεσε.

Ως συνέπεια του εκνευρισμού έφτασε και η ήττα, για τον Τσιτσιπά, που χάνει από το πρώτο του ματς στα τρία τελευταία τουρνουά.

«Νιώθω σαν να κάνω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να το δεχθεί πια», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

«Νιώθω σαν να κάνω τα ίδια στο γήπεδο, την ίδια εκτέλεση, το ίδιο, την ίδια στρατηγική και όλα.

»Και αισθάνομαι ότι το μυαλό μου δεν το αντέχει άλλο αυτό.

»Είναι απλά δεν αισθάνομαι να έχω έμπνευση, παίζω στο γήπεδο και δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι».

Ο Τσιτσιπάς έφτασε στους ημιτελικούς του Australian Open τον Ιανουάριο αλλά από τότε φαίνεται να έχει χάσει το δρόμο του.

«Δεν νομίζω ότι είναι αναπόφευκτα ανεξερεύνητο, είναι περισσότερο ότι είναι λίγο συγκεχυμένος, αυτό είναι το συναίσθημα μου από έξω», δήλωσε ο πρώην Νο 2 στον κόσμο και αναλυτής της Eurosport Άλεξ Κορέτια.

Ο Τσιτσιπάς είπε ότι ο πατέρας και ο προπονητής του Απόστολος, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει.

«Δεν είναι πολύ ευχάριστο όταν έχεις τον διαιτητή να σε προειδοποιεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη σου, μπορεί να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

«Δεν ξέρω τι έχει αυτός ο διαιτητής της καρέκλας ειδικά κατά της ομάδας μου, αλλά συνέχεια παραπονιέται και μου λέει ότι η ομάδα μου μιλά όλη την ώρα όταν βγαίνω στο γήπεδο», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ…, δεν ξέρω, πιστεύω ότι δεν είχε δίκιο, γιατί ποτέ δεν άκουσα τίποτα από την ομάδα μου από έξω».

«Φωνάζει» για ξεκούραση

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας έχει αδιαμφισβήτητο ταλέντο, κάτι που έχουν παραδεχθεί όλοι οι «ζωντανοί θρύλοι» και οι αυθεντίες του αθλήματος.

Ξεκινώντας από κορυφαίος στα juniors και φτάνοντας μέχρι το Νο. 5 της Παγκόσμιας Κατάταξης των ανδρών ο Στέφανος παραδέχεται ότι έχει κουραστεί πνευματικά και έτσι δεν μπορεί να βγάλει στα κορτ το ταλέντο του, καθώς το τένις είναι ένα παιχνίδι στο οποίο βασικός αντίπαλος είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Η πίεση για διάκριση του γυρνάει… τροχοπέδη αυτή την περίοδο και αυτό το φαινόμενο είναι κάτι που έχουν συναντήσει όλοι οι πρωταθλητές.

Ο σχολιαστής και αναλυτής Ματς Βιλάντερ, πρωταθλητής στο US Open το 1988, σχολίασε τη νέα πρόωρη έξοδο του Τσιτσιπά από ένα μεγάλο τουρνουά αλλά και τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια.

«Δεν νομίζω πως είναι ανησυχητικό. Είχε συμβεί και σε μένα και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε νέο παίκτη.

»Εγώ το έπαθα όταν ήμουν 21, είχα κερδίσει 4 Slams μέχρι το 1985 και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν νιώθεις πως έχεις αποδείξει κάτι.

»Νιώθεις πως έχεις πετύχει πολλά, έχεις αποδείξει στον εαυτό σου και σε όλους τους υπόλοιπους πως είσαι καλός παίκτης και πρέπει να βρεις έναν νέο στόχο, μια νέα πρόκληση», είπε ο Βιλάντερ και συνέχισε:

«Στην αρχή απλά προσπαθείς να κερδίσεις αγώνες, μετά προσπαθείς να βρεις κάποιον άλλον στόχο ή να βελτιώσεις ένα χτύπημα. Έχει συμβεί και στους Σαποβάλοφ και Τιαφόε.

»Μπορεί να φαίνεται πως δεν έχουν πετύχει τόσα πολλά, αλλά στο μυαλό τους το έχουν κάνει.

»Δεν νομίζω πως είναι ανησυχητικό, αλλά μου έκανε και εντύπωση που το είπε αυτό.

»Ο Στέφανος πρέπει να πάρει ακόμα περισσότερη έμπνευση από τους άλλους παίκτες, εξαιτίας του τρόπου που αγωνίζεται. Χρειάζεται επιπλέον κίνητρα».

Σχετικά άρθρα