Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέφανος Τσιτσιπάς: Διψασμένος για νίκες

Στέφανος Τσιτσιπάς: Διψασμένος για νίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Στέφανος Τσιτσιπάς, Τένις,

«Ποτέ δεν είχα ζήσει κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Αισθάνθηκα μεγάλη απογοήτευση. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκλαψα μετά από έναν αγώνα, αλλά θα προσπαθήσω να μάθω από αυτή την ήττα», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (@stefanostsitsipas98) έπειτα από τη συγκλονιστική μάχη των πέντε σετ που έδωσε κόντρα στον Βαβρίνκα στον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Μετά από έναν εξαντλητικό αγώνα που διήρκησε πέντε ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό.

Σημαντικό ρόλο στην ήττα από τον πολύπειρο Ελβετό έπαιξε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να περιορίσει τα αβίαστα λάθη του και δεν βρήκε τις εναλλακτικές στρατηγικές που θα του χάριζαν την πρόκριση στα ημιτελικά.

«Η ήττα προκαλεί τα χειρότερα συναισθήματα», δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά το τέλος του μαραθώνιου αγώνα.

Άραγε ήταν η καθαυτό ήττα που του προκάλεσε αυτά τα συναισθήματα ή μήπως ήταν όλες εκείνες οι ευκαιρίες που πέρασαν από τη ρακέτα του και χάθηκαν από τα συνολικά 48 αβίαστα λάθη που έκανε στον αγώνα; Μάλλον το δεύτερο.

Ωστόσο, η δύσκολη νίκη του Ελβετού αντιπάλου του, επισκιάστηκε λίγο αργότερα από την ήττα που υπέστη από τον “βασιλιά του χώματος” ο οποίος πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Έτσι, η διεκδίκηση του τροπαίου του Roland Garros έγινε υπόθεση των Ναδάλ και Τιμ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ισπανός, ως απόλυτος κυρίαρχος, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του και κατέκτησε για δωδέκατη φορά το Γαλλικό Όπεν.

Και για να ξαναγυρίσουμε στον Τσιτσιπά, ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής έχει δημιουργήσει ήδη ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, γεμάτο επιτεύγματα που άλλοι στην ηλικία του δεν έχουν καν φανταστεί.

Ένα από αυτά είναι και η νίκη του απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ στον φετινό ημιτελικό της Μαδρίτης.

Μετά το τέλος του αγώνα έχοντας κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, ο Στέφανος δήλωσε πραγματικά χαρούμενος που απέδειξε τι μπορεί να κάνει.

Ο Τσιτσιπάς είναι ένας θαρραλέος παίκτης που προσπαθεί σκληρά για να κερδίσει τον κάθε πόντο και τον κάθε αγώνα του.

Μάλιστα, το ξεκίνημά του στη φετινή σεζόν ήταν αναμφισβήτητα δυναμικό, αφού κατάφερε να νικήσει τον Ρότζερ Φέντερερ στον γύρο των 16 του Αυστραλιανού Όπεν.

Εξάλλου, οι νικηφόρες αναμετρήσεις του κόντρα σε Ναδάλ και Ζβέρεφ στο ίδιο τουρνουά, απέδειξαν ότι ο Τσιτσιπάς μπορεί να «ρίξει τον κεραυνό του» όχι μόνο μία, αλλά και δεύτερη και τρίτη φορά πάνω στους κορυφαίους της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης.

Ωστόσο, εκείνος που διέκοψε τελικά την ξέφρενη πορεία του 20χρονου Έλληνα ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς που κατέκτησε τον τίτλο της Μαδρίτης.

Βέβαια, η πρώτη συνάντηση του Έλληνα με τον Σέρβο ήταν στο Rogers Cup του 2018.

Εκεί, όχι μόνο νίκησε τον Τζόκοβιτς, αλλά επικράτησε επίσης του Τιμ κερδίζοντας καθαρά σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι ο παίκτης που θα θελήσει εκδίκηση, αλλά ξέρει ότι οι νίκες είναι πολύ σημαντικότερες από τις ήττες.

Από εδώ και πέρα, ο 20χρονος θα πρέπει να αφομοιώνει τις ήττες του, να μαθαίνει από αυτές και να εργάζεται σκληρά προκειμένου να πετύχει τους στόχους που θέτει.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο νεαρός Έλληνας μπήκε στο τουρνουά της Μαδρίτης ως νούμερο 15 στην παγκόσμια κατάταξη και βγήκε ως νούμερο 8, ενώ η είσοδός του στο Roland Garros έγινε από την έκτη θέση!

Ο Τσιτσιπάς είναι ο νεαρότερος παίκτης της πρώτης δεκάδας του ATP Tour και αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Αφού λοιπόν σκούπισε την άργιλο από τα ρούχα του, ετοιμάζεται πλέον για τις μάχες που θα δώσει στο γρασίδι του Wimbledon ντυμένος στα λευκά.

Και παρά τις μέχρι τώρα ήττες του, θα πρέπει να νιώθει ευτυχισμένος γιατί κατόρθωσε να σκαρφαλώσει πολύ ψηλά στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης ενός τόσο σκληρού και ανταγωνιστικού αθλήματος.

Εξάλλου, μπορεί το γρασίδι να φαίνεται πιο πράσινο από την άλλη πλευρά, αλλά ο Τσιτσιπάς σίγουρα θα είναι εκεί για να αντιμετωπίσει ξανά τους αντιπάλους του και να πετύχει πολλές ακόμα νίκες που θα τον οδηγήσουν γιατί όχι, στους επόμενους τίτλους.

Σχετικά άρθρα