Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Euroleague: Όγδοο ευρωπαϊκό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Νίκησε 91-83 την Ανατολού Εφές

Euroleague: Όγδοο ευρωπαϊκό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Νίκησε 91-83 την Ανατολού Εφές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroleague, Ανατολού Εφές, Μπάσκετ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας,

Στο 8ο διαδοχικό φάιναλ φορ και 16ο τα τελευταία 17 χρόνια και στον 13ο τελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 8η φορά στην ιστορία της!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε με 91-83 της Αναντολού Εφές και 3 χρόνια μετά το τελευταίο «ευρωπαϊκό» της στο Βερολίνο το 2016, η «ρωσική αρκούδα» ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, στη Βιτόρια.

Η σθεναρή αντίσταση της πρωτάρας σε τελικό Αναντουλού Εφές δεν θα απέτρεπε το 2ο τρόπαιο Euroleague στην καριέρα του Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτος προπονητής (μετρά και 5 με τον Παναθηναϊκό ως συνεργάτης του Ομπράντοβιτς) που το βράδυ της 19ης Μαϊου 2019 έγινε και ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που το πετυχαίνει!

Με πρωταγωνιστές τους Κλάιμπερν, Χίγκινς (20 πόντοι έκαστος), η «ομάδα του στρατού» κατέκτησε για 8η φορά στην ιστορία της την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης!

Αξιέπαινη η προσπάθεια της ομάδας του Αταμάν, που βρέθηκε σε τελικό για πρώτη φορά, ωστόσο της έλειψε το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές και η βοήθεια από παίκτες όπως ο Μίσιτς και ο Μοερμάν.

Στους 29 πόντους σταμάτησε ο συγκινητικός Λάρκιn που πλέον εναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία ενός τελικού σε φάιναλ φορ της Euroleague καθώς άφησε στη 2η θέση τον Νικολό Μέλι με 28.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 42-44, 55-68, 83-91

Σχετικά άρθρα