Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναθηναϊκός: Ο Hall of Famer Ρικ Πιτίνο αντικαταστάτης του Πασκουάλ στον πάγκο

Παναθηναϊκός: Ο Hall of Famer Ρικ Πιτίνο αντικαταστάτης του Πασκουάλ στον πάγκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπάσκετ, Παναθηναϊκός,

«Βόμβα» στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ «πυροδοτεί» ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Τσάβι Πασκουάλ.

Όπως αναφέρει ο πασίγνωστος και απόλυτα έγκυρος Αμερικανός ρεπόρτερ του ESPN, Άντριαν Βοϊναρόφσκι, νέος προπονητής των «πρασίνων» θα είναι εκτός απρόοπτου ο Hall of Famer προπονητής, Ρικ Πιτίνο.

«Ο Hall of Famer προπονητής του Νέισμιθ, Ρικ Πιτίνο, ολοκληρώνει μια συμφωνία ώστε να γίνει ο προπονητής της υπερδύναμης της Euroleague, του Παναθηναϊκού», έγραψε στο Twitter ο γνωστός δημοσιογράφος και συμπληρώνει στο ρεπορτάζ του για τον 66χρονο τεχνικό.

«Αναμένεται σύντομα επίσημη συμφωνία. Ο Πιτίνο αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα και να είναι στον πάγκο για το πρώτο του παιχνίδι σύντομα μετά τα Χριστούγεννα. Ο στόχος του Πιτίνο παραμένει η επιστροφή του στο NBA και η συμφωνία θα είναι μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ο απόλυτα πετυχημένος Αμερικανός προπονητής είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία του κολεγιακού μπάσκετ, έχοντας θητεία στους πάγκους των Boston University, Providence, Kentucky και του Louisville, αλλά και του NBA με τους Νιου Γιορκ Νικς (1987-1989) και Μπόστον Σέλτικς (1997-2001).

Κορυφαία αναγνώριση για την καριέρα αποτελεί η είσοδός του στο Hall of Fame του Σπρίνγκφιλντ.

Στο παλμαρέ του έχει δύο τίτλους στο NCAA και μάλιστα με διαφορετικά Πανεπιστήμια (Kentucky, Louisville), κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος προπονητής, όπως είναι και ο μοναδικός που έχει καταφέρει να οδηγήσει τρεις διαφορετικές ομάδες στο Final 4.

Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια το όνομά του έχει «μουντζουρωθεί», καθώς έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με δωροδοκίες παικτών μέχρι και εκβιασμούς. Η υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός, ο Αμερικανός κατηγορείται για το ότι δέχθηκε ένα υψηλό χρηματικό ποσό ώστε να πείσει έναν παίκτη του στο κολέγιο να υπογράψει συμβόλαιο με συγκεκριμένη εταιρεία αθλητικών ειδών.

Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες της Αστυνομίας, προκύπτει ότι πιθανότατα ο Αμερικανός δεν ήξερε τίποτα για το δίκτυο που είχε στηθεί αναφορικά με τις παράνομες πληρωμές προς την οικογένεια του Μπράιαν Μπόουεν, που ήταν και η… πέτρα του σκανδάλου.

Σχετικά άρθρα