Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η UEFA ξεκινά έρευνα για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ

Η UEFA ξεκινά έρευνα για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Βασιλειάδης, Εσθονία, Νεοναζί, ΟΑΚΑ | Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», Ποδόσφαιρο, Υπουργείο Πολιτισμού,

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα για τα ναζιστικά σύμβολα και τις συμπεριφορές που εμφανίστηκαν σε εξέδρα του ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή (18/10), στον αγώνα των Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Εσθονίας, για το Nations League.

Τα σύμβολα αφορούσαν τη σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS, ενώ η συμπεριφορά ναζιστικούς χαιρετισμούς από οπαδούς, συνθήματα και το κάψιμο της τουρκικής σημαίας.

Όπως γνωστοποίησε η UEFA, η αρμόδια επιτροπή για θέματα Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της ξεκίνησε να συλλέγει στοιχεία για την υπόθεση, εξαιτίας της οποίας απειλείται με τιμωρία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Ο Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA ορίστηκε να κάνει έρευνα για να δει τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στο περιθώριο της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου του 2018», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για τα γεγονότα του ΟΑΚΑ αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, έκανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Την περασμένη Τρίτη (20/11) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την έρευνα για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας θα διενεργήσει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας.

Σχετικά άρθρα