Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Europa League: Ζωντανός για την πρόκριση ο Ολυμπιακός 2-0 την Ντουντελάνζ

Europa League: Ζωντανός για την πρόκριση ο Ολυμπιακός 2-0 την Ντουντελάνζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Europa League, Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο,

Την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε με 2-0 της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τέλος στο αρνητικό τους σερί και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση έχασαν σωρεία ευκαιριών, ενώ είχαν και δύο δοκάρια με τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Τοροσίδης στο 66′ και ο Φορτούνης (81′) σημείωσαν τα γκολ για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση απώλειας βαθμών η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Οι παίκτες του Μαρτίνς, όμως, μπήκαν ορεξάτοι και «ισοπέδωσαν» την Ντουντελάνζ. Δοκάρια, ευκαιρίες και γενικότερα η εικόνα τους να είναι άκρως πειστική.

Τα σχέδια του Ισπανού τεχνικού άλλαξαν στο 16′ όταν ο Γκερέρο πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και τη θέση του πήρε ο Χριστοδουλοπουλος. Ο Λάζαρος έδωσε άλλη πνοή και παραλίγο να χρηστεί σκόρερ στο 23′, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Παρά τη συνεχή πίεση δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο κι αν δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα ο Μπονεφουά το σκορ θα ήταν πολύ… μεγαλύτερο. Η λύτρωση πάντως ήρθε από τον Τοροσίδη στο 66′. Μετά από κόρνερ του Φορτούνη ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή του.

Στο 76′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσουν» το ματς, αλλά το σουτ από κοντά του Χριστοδουλόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 81′ ο Φορτούνης εκανε ωραίο πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και αφού βρήκε στον Γιορντάνοφ κατέληξε στα δίχτυα «σφραγίζοντας» τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Χουσεΐν Γκοτσέκ (Τουρκία)
Κάρτες: Κουτιριέ – Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος
Ντουντελάνζ: Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ, Κρούσκα, Στολτς (65′ Μελισέ), Κουτιριέ, Κρουζ (51′ Σινάνι), Γιορντάνοφ, Πρέμπεχ, Ελ Χρίτι (74′ Κένια),Τουρπέλ.
Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (69′ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (78′ Νάτχο), Γκερέρο (16′

Σχετικά άρθρα