Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Euroleague: Ομάδα «μοντέλο» ο Ολυμπιακός νίκησε 85-80 τη Μπασκόνια

Euroleague: Ομάδα «μοντέλο» ο Ολυμπιακός νίκησε 85-80 τη Μπασκόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroleague, Μπάσκετ, Ολυμπιακός,

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να σημειώνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους (23) και την άμυνα να αποτελεί σημείο αναφοράς, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την «Fernando Buesa Arena», «αρπάζοντας» ακόμη ένα πολύτιμο «διπλό» στην Euroleague και μάλιστα διαδοχικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 85-80 της Μπασκόνια, για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, αυξάνοντας σε 2-0 το ρεκόρ τους.

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Τίμα, Σπανούλη και Γουίλιαμς-Γκος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Από πολύ νωρίς, ο Γκος φορτώθηκε με δύο φάουλ και αντικαταστάθηκε από τον Τουπάν. Αμυντικά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προβλήματα, αλλά την… κατάσταση έσωζε η συνεργασία Σπανούλη-Πρίντεζη, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ήταν ισορροπημένο (11-11).

Στη συνέχεια, ο Μπλατ πέρασε Παπανικολάου-Στρέλνιεκς στο παρκέ, με τον «Παπ» να ήταν «ζεστός» έξω από τα 6,75μ. και να στέλνει τους Πειραιώτες στο +5 (14-19).

Η καλή άμυνα του Ολυμπιακού έκανε τους Βάσκους να… πασχίζουν για το καλάθι, αλλά από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» με σωστές επιλογές στην επίθεση έβρισκαν πιο εύκολα τον δρόμο (με Τουπάν και Στρέλνιεκς) και έτσι κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +8 (19-27).

Αρκετά λάθη και κακές επιθέσεις (με «σκοτωμένα» σουτ) είχε ο Ολυμπιακός στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με την Μπασκόνια να το εκμεταλλεύεται αυτό και να πλησιάζει στον πόντο (27-28), στα πρώτα τρία λεπτά.

Με τον Μιλουτίνοφ να επιστρέφει στο παρκέ έχοντας άγριες… διαθέσεις, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία του ματς, πηγαίνοντας στο +8 (28-36), στα μισά και με τον Τουπάν να συνεχίζει το ίδιο, η διαφορά πήγε στο +9 (32-41), στο 18’.

Ο Σενγκέλια προσπάθησε μόνος του να βάλει ξανά τους γηπεδούχους στο παιχνίδι, αλλά ο Σπανούλης ήταν εκεί στα τελευταία λεπτά, καθώς μία με τη δημιουργία του, αλλά και με το buzzer beater τρίποντο, έστειλε τους Πειραιώτες στα αποδυτήρια με το +11 (39-50).

Με τρίποντο του Σενγκέλια μπήκε η Μπασκόνια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε… καταλλήλως με Γουίλιαμς-Γκος και Μιλουτίνοφ, ξεφεύγοντας στο +16 (42-58), στο 26’.

Ένα προσωπικό 5-0 του Γκαρίνο ήταν η αντίδραση των Βάσκων (47-58), για να κυριαρχήσει απόλυτα η ομάδα του Μπλατ στη συνέχεια, χαλώντας από τη μία το μυαλό των γηπεδούχων (έχαναν ακόμη και λέι απ), ενώ μέσα από τις σωστές επιλογές στην επίθεση, η διαφορά έπαιρνε την… ανηφόρα, φτάνοντας ακόμη και στο +19 (47-66).

Ωστόσο, ο Γκρέιντζερ πέτυχε ένα buzzer beater τρίποντο πίσω από το κέντρο, διαμορφώνοντας το 52-67 της τρίτης περιόδου.

Επιπολαιότητα και βιασύνη να τελειώσει το ματς έδειξε ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να… αναθαρρήσει και να πλησιάσει στους 11 πόντους (59-70).

Οι παίκτες του Μπλατ δεν άκουσαν το… καμπανάκι, συνέχισαν τις κάκιστες επιθέσεις, τα λάθη και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και έτσι οι γηπεδούχοι ροκάνιζαν συνεχώς, φτάνοντας στο -5 (68-73), στο 37’.

Με σουτ του Βεζένκοφ, οι Πειραιώτες «ξεκόλλησαν» (68-75), αλλά το τρίποντο του Γκρέιντζερ έβαλε «φωτιά» στο ματς (71-75), στο 38’.

Με κάποιες άμυνες, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν «ανάσα» οκτώ πόντων (73-81), αλλά ο Γκρέιντζερ είχε «ζεσταθεί» για τα καλά, μειώνοντας στο -3 (78-81), στο 39’.

Όμως, οι τελευταίες επιθέσεις του Ολυμπιακού ήταν όλες στον Μιλουτίνοφ, ο οποίος τις έβγαλε εις πέρας και έτσι η νίκη ήρθε με το τελικό 85-80!

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 39-50, 52-67, 80-85

Σχετικά άρθρα