Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριά «καμπάνα» για την ΑΕΚ – Αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Βαριά «καμπάνα» για την ΑΕΚ – Αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο,

Με αφαίρεση τριών βαθμών και αποκλεισμό της έδρας της για δύο αγωνιστικές, καθώς και πρόστιμο 73.250 ευρώ, τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο ημίχρονο του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (7/10) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο αθλητικός δικαστής έκρινε ότι η Ένωση τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί σε απολογία και ειδικά για όσα προβλέπονται στο άρθρο 15, παράγραφος 4β του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου που προκαλούν σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και βιαιοπραγίες κατά φυσικών προσώπων.

Το τελευταίο (οι βιαιοπραγίες δηλαδή) είναι που τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών και ο αθλητικός δικαστής δέχθηκε τη σχετική έκθεση της Αστυνομίας και τιμώρησε αυστηρά την ΑΕΚ, η οποία φυσικά θα προσφύγει στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ.

Σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της έδρας, εφόσον η ποινή παραμείνει, ο «Δικέφαλος» θα υποδεχθεί κεκλεισμένων των θυρών τον Αρη (8η αγωνιστική, 27/10) και τον Ατρόμητο (10η αγωνιστική, 11/11).

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε επίσης πρόστιμο 18.200 ευρώ στον Παναθηναϊκό (για το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης) και 3.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ (για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης).

Η βαθμολογία όπως διαμορφώνεται μετά την απόφαση του Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League:

ΠAOK 16
Ατρόμητος 16
Ολυμπιακός 13
Αρης 12
Παναθηναϊκός 10
ΑΕΚ 10
SKODA Ξάνθη 9
Παναιτωλικός 8
Πανιώνιος 7
Λάρισα 6
ΠΑΣ Γιάννινα 6
Αστέρας Τρίπολης 4
Λαμία 3
Λεβαδειακός 3
ΟΦΗ 2
Απόλλων Σμύρνης 0.

Σχετικά άρθρα