Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο με τη συμετοχή της Βανέσα Μέι στους Ολυμπιακούς του Σότσι

Σκάνδαλο με τη συμετοχή της Βανέσα Μέι στους Ολυμπιακούς του Σότσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βανέσα Μέι, Ρωσία, Σλοβενία, Σότσι, Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες,

Τεράστιο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Σλοβενία, η οποία είχε εκπροσωπηθεί από τη διάσημη βιολονίστα Βανέσα Μέι στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, στο αγώνισμα του σκι.

Ο λόγος; Φαίνεται πως η Βανέσα Μέι κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής επειδή κάποιοι φρόντισαν να “μαγειρέψουν” το αποτέλεσμα, προκειμένου να στείλουν στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού μια προσωπικότητα που θα συζητηθεί, όπως και έγινε, παρόλο που δεν πλησίασε καν τις πρώτες θέσεις και το βάθρο.

Την αποκάλυψη έκανε η ομοσπονδία σκι της Σλοβενίας και ήδη τέσσερις αξιωματούχοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αλλοίωση των επιδόσεων της Μέι προκειμένου εκείνη να προκριθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Η διάσημη μουσικός μετείχε στη διοργάνωση εκπροσωπώντας την πατρίδα του πατέρα της, την Ταϊλάνδη, ως Βανέσα Βάκορν, που είναι το πατρικό της. Εκεί ήταν τελευταία ανάμεσα σε 67 αθλήτριες που πήραν μέρος στο γιγάντιο σλάλομ. Προκειμένου να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς ώστε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, η Μέι έπρεπε να αγωνιστεί στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Σλοβενία και την Ελβετία. Οπως όμως αποκάλυψε η ομοσπονδία σκι της Σλοβενίας, βρέθηκαν αποδείξεις ότι στις κούρσες που έγιναν εκεί άλλαξαν τα αποτελέσματα της Μέι, προκειμένου να προκριθεί στο Σότσι. Συγκεκριμένα, αλλοίωσαν τους χρόνους και την κατάταξη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ομοσπονδία- όπως αναφέρει η Guardian- η Μέι ίσως να μην γνώριζε για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων εκείνη τη στιγμή. Με το θέμα θα ασχοληθεί τόσο η αστυνομία, όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία σκι.

Σχετικά άρθρα