Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εθνική πόλο γυναικών κέρδισε την Ισπανία και διεκδικεί την κορυφή της Ευρώπης

Η εθνική πόλο γυναικών κέρδισε την Ισπανία και διεκδικεί την κορυφή της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Ελλάδος, Ισπανία, Υδατοσφαίριση,

H εθνική πόλο των γυναικών με μια συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησε 11-9 της Ισπανίας στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα ήταν κυρίαρχη απέναντι στο μεγάλο φαβορί του τουρνουά, νίκησε δίκαια παρότι είχε κόντρα διαιτησία και πλέον έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο ηπειρωτικό τίτλο της το Σάββατο (27/7, 23:15), απέναντι στην Ολλανδία, η οποία στον άλλο ημιτελικό επικράτησε 8-7 της Ουγγαρίας.

Εδώ και χρόνια, πολλοί υποστήριζαν ότι το πρόβλημα της εθνικής γυναικών ήταν ψυχολογικό, ότι χρειαζόταν μία μεγάλη νίκη για να «ξεκολλήσει» και να φτάσει στις διακρίσεις που αντιστοιχούν στο ταλέντο της. Φαίνεται πως η δραματική πρόκριση επί της Ρωσίας στα πέναλτι «έλυσε» τα χέρια και τα πόδια των διεθνών πολιστριών, που σήμερα πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων (αρκετών) ετών και περιόρισαν την πανίσχυρη Ισπανία σε ρόλο… κομπάρσου.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Μπατς, Α. Εσπάρ 1, Μπ. Ορτίθ 5, Ματ. Ορτίθ, Γιορέτ, Κλ. Εσπάρ, Πένια, Φόρθα, Γκουάλ, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Σάντσεθ

«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα σήμερα. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο είχαμε πλάνο και καθαρό μυαλό, είχαμε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, γνωρίζαμε ότι η διαιτησία θα είναι απέναντί μας, αλλά μπορέσαμε και βγήκαμε νικητές», δήλωσε ο πμοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, κοιτάζουμε μπροστά. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον, τα κορίτσια αυτά δούλευαν ακατάπαυστα δίνοντας το 150% των δυνάμεών τους με όλους τους προπονητές, όχι μόνο με εμένα. Στο παιχνίδι με την Ολλανδία πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς εκείνη έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια», συνέχισε ο Έλληνας τεχνικός.

Και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Πριν το παιχνίδι είπα στα κορίτσια ότι είναι τιμή μας να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, την Ισπανία, μέσα στην έδρα της, απέναντι στη διαιτησία και τον κόσμο της και τελικά τα καταφέραμε».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και το προπονητικό τιμ για αυτή την σπουδαία επιτυχία, την οποία αφιερώνουμε στη μνήμη όλων όσων άδικα έφυγαν από τη ζωή τη Δευτέρα, αλλά και τον βασανισμένο τα τελευταία χρόνια ελληνικό λαό.

Να ευχηθούμε όλοι να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχες στιγμές στο μέλλον. Κερδίσαμε δίκαια, καθαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα, με μια σπουδαία εμφάνιση. Ευελπιστώ στο χρυσό μετάλλι​ο».

Σχετικά άρθρα