Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλαφούζος βάζει τα 20 εκατ. ευρώ για να αλλάξει ιδιοκτησία ο Παναθηναϊκός

Ο Αλαφούζος βάζει τα 20 εκατ. ευρώ για να αλλάξει ιδιοκτησία ο Παναθηναϊκός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Αλαφούζος, Παναθηναϊκός, Ποδόσφαιρο,

Τέλος στα σενάρια για το μέλλον του Παναθηναϊκού έβαλε ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού με προσωπική του ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι θα καλύψει ο ίδιος την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή (6/07) είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων της «πράσινης» ΠΑΕ, με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 20 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου επρόκειτο να καλύψει ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Την ώρα όμως που οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για «εμπόδια» στην ολοκλήρωση του deal και αναβολή στη Γ.Σ. του Τριφυλλιού, ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε ότι θα καταβάλλει ο ίδιος το συνολικό ποσό της ΑΜΚ.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου

«Α. Στο διατρέξαν διάστημα των τελευταίων τριών μηνών έγιναν αλλεπάλληλες και αναλυτικές συζητήσεις των συνεργατών του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του Ταϊλανδού Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Τόσο σε αυτές όσο και στις διμερείς συναντήσεις των κκ. Αλαφούζου και Πιεμπονγκσάντ ολοκληρώθηκαν οι πρωταρχικές ενέργειες ελέγχου και κινήσεων μεταβίβασης των μετοχών του Παναθηναϊκού στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Β. Αύριο στην Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού ο κ. Αλαφούζος θα ανακοινώσει τη δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Γ. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην μεταβίβαση, ώστε όλα να γίνουν εντός του χρονικού πλαισίου πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Δ. Όλα αυτά, διαυγή και συγκεκριμένα, δηλώνουν περίτρανα την απόλυτη πρόθεση του κ. Αλαφούζου να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την μετάβαση στη νέα εποχή. Τα πλέον των €50εκ, από την προσωπική του περιουσία, που από το 2012 έως σήμερα έχει διαθέσει στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε λογής κακεντρεχείς οι οποίοι μονίμως κινδυνολογούν.

Η αλήθεια θα απαντά πάντα σε αυτούς που μοναδική τους προσφορά είναι ο αρνητισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη».

Σχετικά άρθρα