Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη με καρκίνο που δεν θεραπεύεται δίνει ο Ρενέ Χένρικσεν

Μάχη με καρκίνο που δεν θεραπεύεται δίνει ο Ρενέ Χένρικσεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καρκίνος, Παναθηναϊκός, Ποδόσφαιρο,

Αντιμέτωπος με τον πιο σκληρό και άνισο αγώνα στη ζωή του βρίσκεται ένας από τους ξένους ποδοσφαιριστές που λατρεύτηκαν στον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα ο Ρενέ Χένρικσεν, που αποκάλυψε μιλώντας στον Τύπο της Δανίας ότι πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου!

Ο παλαίμαχος Δανός διεθνής αμυντικός φόρεσε για έξι χρόνια τη φανέλα του «τριφυλλιού» (1999-2005), αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του συλλόγου, ενώ παράλληλα διατέλεσε και σκάουτ του Παναθηναϊκού στη Σκανδιναβία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην «Ekstra Bladet» διαγνώστηκε με καρκίνο στον μυελό των οστών νωρίτερα αυτό το έτος, γνωστό και ως μυελωμάτωση.

Πρόκειται για μία σπάνια μορφή καρκίνου, που συνήθως δεν εμφανίζεται σε άτομα κάτω των 50 ετών (ο Χέρνρικσεν κλείνει τα 49 τον Αύγουστο). Πρόκειται μάλιστα για περίπτωση που δεν μπορεί να θεραπευτεί, παρά μόνο να κάνει θεραπείες ο ασθενής ώστε να μην χειροτερέψει την κατάστασή του.

«Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου» τόνισε ο παλαίμαχος άσος που κάνει ήδη χημειοθεραπείες και τον Αύγουστο θα ολοκληρώσει μία θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

«Ελπίζουμε ότι η νόσος θα… ξεκουραστεί. Πρόκειται για ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Σαν αθλητής που ήμουν, με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να… κερδίσω, ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω την ασθένεια. Σε αντάλλαγμα όμως μπορώ να το μειώσω στο ελάχιστο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να παίξω για την ισοπαλία».

Σχετικά άρθρα