Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουντιάλ: Ολιγόλεπτες διακοπές των αγώνων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Μουντιάλ: Ολιγόλεπτες διακοπές των αγώνων λόγω υψηλών θερμοκρασιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Μουντιάλ, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014,

Σε ολιγόλεπτες διακοπές των ποδοσφαιρικών αγών που διεξάγονται στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα πρέπει να προχωρούν οι διαιτητές , στις περιπτώσεις που η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε δικαστήριο της Μπραζίλια, εκτιμώντας ότι οι διακοπές κατά τη διάρκεια των αγώνων στα βραζιλιάνικα γήπεδα καθίστανται πλέον υποχρεωτικές, στην περίπτωση κατά την οποία η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Η απόφαση λήφθηκε σύμφωνα με το άρθρο 7 του Συντάγματος της χώρας, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι για τους εργαζομένους (ποδοσφαιριστές).

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με σχετική απόφασή της, επέτρεψε στους διαιτητές να διακόπτουν για τρία λεπτά τις αναμετρήσεις στο Μουντιάλ της Βραζιλίας σε περίπτωση που κρίνουν πως η ζέστη επηρεάζει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Ωστόσο, ο δικαστής Νέιβα Ροζέριο Πινέιρο, από το πρώτο τμήμα του Εργατικού Δικαστηρίου της Μπραζίλια, πήγε το θέμα ένα βήμα παραπάνω καθώς έκανε την προτροπή, διαταγή.

Σχετικά άρθρα