Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράγοντες, παίκτες και προπονητές καταδικάστηκαν για τα στημένα παιχνίδια – Αναλυτικά οι ποινές

Παράγοντες, παίκτες και προπονητές καταδικάστηκαν για τα στημένα παιχνίδια – Αναλυτικά οι ποινές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ποδόσφαιρο, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,

Ανακοινώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι ποινές όσων καταδικάστηκαν για την εμπλοκή τους στα στημένα παιχνίδια, στο λεγόμενο  σκάνδαλο «Κοριόπολις».

Συνολικά καταδικάστηκαν 58 άτομα (από τους 84 συνολικά κατηγορούμενους) με ποινές φυλάκισης από 30 μήνες έως 4 χρόνια με 3ετή αναστολή ή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Σε 10 από τους καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης. Ωστόσο άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις, επιβάλλοντας κατά περίπτωση περιοριστικούς όρους.

Σε ο,τι αφορά τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, βαριές ποινές κάθειρξης επέβαλε το δικαστήριο σε 10 άτομα, τα οποία είναι:

Γιώργος Τσακογιάννης: 10 χρόνια και 10 μήνες συνολική κάθειρξη

Βασίλης Καρακούλιας: 7 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη

Ανδρέας Δημόπουλος: 8 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη

Δημήτρης Ζαβαντίας: 7 χρόνια και 2 μήνες

Βασίλης Γεωρτσιάκος: 8 χρόνια και 2 μήνες

Θανάσης Ντότσης: 7 χρόνια και 2 μήνες

Μάκης Σιδηρόπουλος: 7 χρόνια

Μιχάλης Τζιβελέκης: 6 χρόνια και 2 μήνες

Μαρία Βυθοπούλου: 6 χρόνια και 2 μήνες

Γιώργος Τσεκερίδης: 7 χρόνια και 2 μήνες

Από τα υπόλοιπα πρόσωπα, στους πιο γνωστούς επιβλήθηκαν οι εξής ποινές:

Αχιλλέας Μπέος: 4έτης φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα

Νίκος Παντέλης- Μιχάλης Νικολόπουλος: 4ετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας τους υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια.

Γιώργος Μποροβήλος: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Δημήτρης Μπάκος: 3έτης φυλάκιση με τριετή αναστολή

Γιώργος Πουλόπουλος: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Στάθης Προβατίδης: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Πέτρος Ρουτζιέρης: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Γιάννης Κομπότης: 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή

Αβραάμ Παπαδόπουλος: 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή

Κώστας Μενδρινός: 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή

Άγγελος Τραυλός: 30 μήνες φυλάκισης εξαγοράσιμοι προς 5 ευρώ τη μέρα

Ιωάννης Παπαδόπουλος: 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ξεχωρίζουν οι ακόλουθες ποινές στους:

Νίκος Παντέλης: 4ετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια. Ακριβώς η ίδια ποινή επεβλήθη και στον Μιχάλη Νικολόπουλο.

Άγγελος Τραυλός: 30 μήνες φυλάκισης εξαγοράσιμοι προς 5 ευρώ ημερησίως

Ιωάννης Παπαδόπουλος: 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή

Γιώργος Πουλόπουλος: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Στάθης Προβατίδης: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Πέτρος Ρουτζιέρης: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Το δικαστήριο αποφάσισε παραγραφές και απαλλαγές περίπου δέκα κατηγορουμένων ενώ κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για τα κακουργήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Με την απόφαση του έκρινε ενόχους κατηγορούμενους για επιμέρους πράξεις δωροδοκίας-δωροληψίας και παράνομου στοιχηματισμού. Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος δύο αγώνων.

Ο πρώην επικεφαλής της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία-δωροληψία για τέσσερις αγώνες, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα και οπλοκατοχή.

Ένοχοι για επιμέρους πράξεις κρίθηκαν οι Γιάννης Κομπότης παράγοντας μέχρι πρότινος του Λεβαδειακού, οι ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός καθώς και οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Αναλυτικά η απόφαση του δικαστηρίου

Αχιλλέας Μπέος: Ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου που διεξήχθη στις 12/3/2011, Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Γιώργος Τσακογιάννης: Ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Είχε κατηγορίες για τους αγώνες Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

Γιάννης Κομπότης: Ένοχος για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

Δημήτρης Μπάκος και Γιώργος Μποροβήλος: Ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός: Ένοχοι με την ίδια κατηγορία περί συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Νίκος Παντέλης: Ένοχος με τις κατηγορίες της δωροδοκίας-δωροληψίας στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Άγγελος Τραυλός: Ένοχος για συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση.

Γιάννης Παπαδόπουλος: Ένοχος για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Μιχάλης Νικολόπουλος: Ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Από εκεί και πέρα, αθώοι κρίθηκαν οι: Μιχάλης Κουντούρης (για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου περί βίας) και Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας.

Σχετικά άρθρα