Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουντιάλ: Κόστα Ρίκα – Ουρουγουάη 3-1

Μουντιάλ: Κόστα Ρίκα – Ουρουγουάη  3-1
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Μουντιάλ, Ουρουγουάη, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, Ποδόσφαιρο,

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόελ Κάμπελ, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την Άρσεναλ, η Κόστα Ρίκα έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η ομάδα του Χόρχε Πίντο Λουίς, αν και βρέθηκε να χάνει από την Ουρουγουάη, κατάφερε στο β΄ μέρος να πετύχει 3 γκολ και να πάρει μεγάλη νίκη στην Φορταλέσα επί της «σελέστε» με 3-1 στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Παρά το εις βάρος της σκορ από το 24΄, με το πέναλτι του Έντισον Καβάνι (το κέρδισε ο Λουγκάνο), η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής δεν το έβαλε κάτω. Απείλησε δύο φορές στο πρώτο μέρος με τους Κάμπελ και Γκονσάλες και κατάφερε στην επανάληψη να πετύχει την ολική ανατροπή του σκηνικού.

Στο 54΄ ο Κάμπελ με ευθύβολο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε, τρία λεπτά μετά ο Ντουάρτε με κεφαλιά ψαράκι πέτυχε το 2-1 (ο σκόρερ των Κοσταρικανών ήταν οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε) και στο 84΄ ο Ουρένια, που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο μόλις ένα λεπτό νωρίτερα, με πλασέ, μετά από ασίστ του Κάμπελ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Περέιρα της Ουρουγουάης έγινε ο πρώτος παίκτης στο 20ο παγκόσμιο κύπελλο που είδε το δρόμο προς τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα (για αντιαθλητικό παιχνίδι στον Κάμπελ).

Χάρις στην εκπληκτική του εμφάνιση ο Κάμπελ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Σχετικά άρθρα