Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουντιάλ: Βαριά ήττα για την Ελλάδα από την Κολομβία με 3-0

Μουντιάλ: Βαριά ήττα για την Ελλάδα από την Κολομβία με 3-0
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Εθνική Ελλάδος, Κολομβία, Μουντιάλ, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, Ποδόσφαιρο,

Η παράδοση αποδείχθηκε πανίσχυρη, έτσι ούτε αυτή τη φορά η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να αποφύγει την ήττα στον πρώτο αγώνα σε τελικά του Μουντιάλ, χάνοντας στο Μπέλο Οριζόντε από την Κολομβία με 3-0.

Τα γκολ των Κολομβιανών ο Αρμέρο στο 5′, ο Γκουτιέρεζ στο 57′ και ο Ροντρίγκεζ στο 93′

Άξιζε κάτι καλύτερο η Εθνική, είχε δοκάρι με τον Γκέκα στο 63′ – Καλείται τώρα να πάρει τη νίκη με την Ιαπωνία, στις 19 Ιουνίου, για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι Κολομβιανοί κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς , μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα. Ο Σάντσες ξέφυγε από τον Χολέμπας, έκανε το γύρισμα, ο Αρμέρο σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Μανωλά και να καταλήγει στα δίχτυα.
Η Εθνική μας δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό της Κολομβίας και ο μοναδικός παίκτης που δείχνει σημάδια ζωής στο πρώτο 20λεπτο είναι ο Μανιάτης.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα βελτίωσε αισθητά την εικόνα της και πατούσε στην περιοχή της Κολομβίας όλο και πιο συχνά, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει τέρμα, αν και στο τελευταίο λεπτό σε σουτ του Κονέ απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Κολομβίας.

Στο 57ο λεπτό του αγώνα του ο Φερνάντο Σάντος έδωσε εντολή να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Φετφατζίδης στη θέση του Σαλπιγκίδη.

Δύο λεπτά όμως αργότερα στο 59ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ για τη Κολομβία.

Κόρνερ από τον Ροντρίγκεζ, δεν απομακρύνει σωστά η ελληνική άμυνα και ο Γκουτιέρεζ από κοντά κάνει το 2-0.

Η Εθνική μας στη συνέχεια έχασε δυο καλές ευκαιρίες να μειώσει το σκορ, με τον Γκέκα να στέλνει σε άδεια εστία την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και λίγο αργότερα με πάλι ο ίδιος παίκτης μετά από γύρισμα του Τοροσίδης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 63ο λεπτό.

Στη συνέχεια σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιθετική γραμμή της Εθνικής μας ο Σάντος πέρασε τον Μήτρογλου στη θέση του Γκέκα και το τελευταίο δεκάλεπτο τον Καραγκούνη στη θέση του Κονέ.

Τελικά λίγο μετά την ολοκλήρωση του 90λεπτου, στο 93΄, ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Καρνέζη και διαμόρφωσε το τελικό το 3-0.

Οι αρχικές συνθέσεις:

Κολομβία:Οσπίνα – Ζουνίνγκα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο – Γκουαρδάδο, Σάντσες – Αγκιλάρ, Ροντρίγκεζ, Γκουτιέρεζ – Ιμπάργκο

Ελλάδα:Καρνέζης – Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας – Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ – Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας

Σχετικά άρθρα