Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός: “Καθάρισε” 2-0 τη Ξάνθη

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός: “Καθάρισε” 2-0 τη Ξάνθη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Skoda Ξάνθη, Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο,

Μετά από δύο σερί εκτός έδρας ισοπαλίες, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες. Με το αυτογκόλ του Σβάρνα στο 48΄ και του Μανθάτη στις καθυστερήσεις οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League και ξέφυγαν με 11 βαθμούς από την ακριτική ομάδα και τον Πανιώνιο που ισοβαθμούν στην 2η θέση.

Χωρίς να παίξει καλή μπάλα ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία ακόμη νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Είχε σε ένα ακόμη ματς ως «σύμμαχό» του την τύχη, καθώς προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Σβάρνα με το «καλημέρα» στην επανάληψη, ενώ στάθηκε και πάλι τυχερός στο πρώτο μέρος σε δύο περιπτώσεις που η ακριτική ομάδα «άγγιξε» το 0-1.

Ο Ολυμπιακός είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή μπάλας στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν ουσιαστικά ακίνδυνος για την εστία του Ζίφκοβιτς. Αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Σεμπά στο ξεκίνημα του ματς που δε βρήκε στόχο κι άλλο ένα του Μάριν στο 28΄ που απόκρουσε με γροθιές ο γκολκίπερ των Ακριτών, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καθόλου απειλητικοί στο 45λεπτο.

Πολύ καλά οργανωμένη η Ξάνθη στα μετόπισθεν φρόντισε να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να βρουν κενούς διαδρόμους είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα και όταν της δινόταν η ευκαιρία έψαχνε την καλή αντεπίθεση. Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου, παρότι δεν είχε στην ενδεκάδα τον πρώτο του σκόρερ, Γιουνές, είχε την κορυφαία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί με το τετ-α-τετ του Βασιλακάκη που αστόχησε στο 32΄ προ του Καπίνο. Στο 42΄ και πάλι η ακριτική ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Καπίνο απόκρουσε σωτήρια το γύρισμα του Τριάδη και στη συνέχεια το σουτ του Λουσέρο έφυγε άουτ.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι στα πρώτα 45 λεπτά το πέτυχαν με το ξεκίνημα της επανάληψης, έστω κι αν για να ανοίξουν το σκορ χρειάστηκαν τη βοήθεια του Σβάρνα. Ο Σεμπά στο 48΄ μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Ζίφκοβιτς που απόκρουσε με το πόδι κι ενώ η μπάλα απομακρυνόταν βρήκε στο κεφάλι του Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το ματς, η Ξάνθη δεν απείλησε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανθάτης με το πρώτο του γκολ στη Super League «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους Πειραιώτες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85΄ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (67΄ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81΄ Καρντόσο)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (86΄ Κωνσταντίνος Κόστας), Λάζιτς, Σβάρνας (74΄ Παπαγεωργίου), Καμαρά (68΄ Σολτάνι)

Σχετικά άρθρα