Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Πρέμιερ Λιγκ ο Μάρκο Σίλβα – Ανέλαβε τη Χαλ

Στην Πρέμιερ Λιγκ ο Μάρκο Σίλβα – Ανέλαβε τη Χαλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο,

Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της αγγλικής Χαλ Σίτι.

Η διοίκηση του συλλόγου της Premier League ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον 39χρονο τεχνικό μέχρι το τέλος της περιόδου, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά εφόσον μείνουν ικανοποιημένες στο μικρό διάστημα που απομένει για τη λήξη της περιόδου.

Ο πρώτος στόχος του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από τον πρωταθλητή Ελλάδας τον περασμένο Ιούνιο επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, είναι η σωτηρία της ομάδας.

Μετά από 20 αγωνιστικές η Χαλ βρίσκεται στην τελευταία θέση του πίνακα με 13 βαθμούς, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο του νέου προπονητή της.

Το ντεμπούτο του θα γίνει σε ματς Κυπέλλου και συγκεκριμένα με τη Σουόνσι.

Άμεσοι συνεργάτες του θα είναι οι Ζοάο Πέδρο Σόουζα, Γκονσάλο Πέδρο και Ούγκο Ολιβέιρα, με τους οποίους συνηπήρχε και στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Η Χαλ Σίτι είναι η τέταρτη ομάδα που αναλαμβάνει ο Σίλβα στην προπονητική του καριέρα, μετά την Εστορίλ, τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας και τον Ολυμπιακό.

Εκτός από το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό το 2016 ο Πορτογάλος προπονητής έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Πορτογαλίας με τη Σπόρτιγκ το 2015.

Η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός τον Σεπτέμβιο του 2015 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο με 3-2 για το Τσάμπιονς Λιγκ, είχε ως αποτέλεσμα ο Σίλβα να γίνει γνωστός και στην Αγγλία και να προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Σίλβα εμφανιζόταν ανάμεσα στους υποψήφιους για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Χαλ Σίτι και το καλοκαίρι, ενώ την περίπτωσή του εξέταζαν, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και άλλοι αγγλικοί σύλλογοι όπως η Σαουθάμπτον, η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Γουλβς.

Σχετικά άρθρα