Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε το σκουπιδαριό που άφησε πίσω του ο 34ος Μαραθώνιος (φωτο)

Δείτε το σκουπιδαριό που άφησε πίσω του ο 34ος Μαραθώνιος (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Μαραθώνιος,

Μεγάλης διαφήμισης, προβολής και συμμετοχής ήταν ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Συμμετείχαν 18.000 δρομείς από 105 διαφορετικές χώρες και είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώθηκαν 120 χρόνια από τον πρώτο Μαραθώνιο και την έναρξη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, το σκουπιδαριό που άφησαν πίσω τους οι 18.000 δρομείς είναι εντυπωσιακό.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την άλλη “εικόνα” του Μαραθωνίου.

marathon_day

O Κενυάτης Λούκας Ρότιτς Λουμπουάν, ήταν ο νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος διένυσε την ιστορική απόσταση των 42 χιλιομέτρων σε 2 ώρες, 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Δεύτερος τερμάτισε ο συμπατριώτης του Μπένσον Κιπρούτο και τρίτος, ο επίσης Κενυάτης, Μπερνάρ Κιτούρ.

Μεταξύ των Ελλήνων αθλητών, την καλύτερη επίδοση κατέγραψε ο Χριστόφορος Μερούσης, με χρόνο 2 ώρες, 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα (10ος στη συνολική κατάταξη).

Όσον αφορά τις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Νάνσι Αρουσέι από την Κένυα, με χρόνο 2 ώρες, 38 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, ενώ πρώτη Ελληνίδα ήταν η Ράνια Ρεμπούλη με χρόνο 2 ώρες, 49 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Το πρωί, διεξήχθησαν και οι αγώνες δρόμου των 10 και 5 χιλιομέτρων, στις κεντρικές οδούς της Αθήνας και με τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ειδικές διαδρομές τόσο για αθλητές μικρών ηλικιών, όσο και για αθλητές των Special Olympics.

Για την ιστορία, νικητής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων αναδείχθηκε στους άνδρες, ο Χρήστος Μπουντουλής και στις γυναίκες, η Αναστασία Καρακατάνη.

Όσον αφορά τα 5 χιλιόμετρα, την πρώτη θέση κατέλαβε στους άνδρες, ο Χρήστος Καλλίας και στις γυναίκες, η Ελευθερία Πετρουλάκη.

Οι συνολικές συμμετοχές, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, ξεπέρασαν τις 50.000, αποτελώντας ιστορικό ρεκόρ.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έδωσαν το «παρών» και οι Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίου 2016.

Σχετικά άρθρα